mynewspapers.net

Mums gör bättre i solljus eller skugga?Som alla växter växa krysantemum bara när några grundläggande krav är uppfyllda, inklusive lämplig jord, vatten, mat och ljus. Den ljus exponeringen av en fabrik för mamma bestämmer hur snabbt, hur fullt och hur vackra blommor av växten blommar, och endast genom rätt ljus exponering kan du se till att mammor kommer att leva upp till sin fulla potential.

Lätta minimikrav

För att uppnå sin fulla växande potential, mums kräver fullt solljus exponering. I växtvärlden kräver en "full sol" växt sex till åtta timmars solljus varje dag för att växa till sin fulla. Därför mums trivs bäst i ett vidöppet område i din trädgård med inga överhängande grenar eller höga buskar i närheten som kan skugga växten. Ange inomhus mums i ett öster - eller västerläge fönster så att de får direkt sol på morgonen eller eftermiddagen. Du kan även flytta växter utomhus under en del av dagen för att se till att de får lämpliga solljus.

Resultaten av svagt ljus

Highlight kravet för mums kommer att säkerställa en full blom. Mammor kommer att producera ny tillväxt på stjälkar och även kommer att producera knoppar blommor om utsätts för lite ljus, men blommorna öppnas inte. I allmänhet, mums kan växa med så få som tre timmars solsken varje dag, men under dessa förhållanden kan inte blommorna blommar. Om de blommar, tillväxten kommer att vara små och förkrympta och färgerna blir inte lika ljus som de borde vara. De kommer också blommar senare under säsongen, vilket betyder att blommar inte kommer att på anläggningen för länge innan de dör för vintern.

Vård av mamma i Full sol

Var noga med att se till att solens värme inte torka ut växten. Mums är mycket lika gräset i din gräsmatta eller landskap: de kommer att frodas på 1 tum vatten per vecka under våren och tidiga sommaren fram till blomtid. När blommar börjar ta form på växten, behöver mamma mer vatten, så vattna upp till tre gånger i veckan kan vara nödvändigt. Vatten när som helst upp 1 till 1 ½ tum vatten känns torr vid beröring, eller när som helst du märker lätt vissnande blad eller stjälkar; Detta är ett tecken på att växten behöver vatten. Det är OK att låta mamma torka lite innan vattning; Det är mindre riskabelt än övervattning.

Efter Blom belysning

När blommar öppna och mamma växten visar sin fantastiska sanna färger, belysning inte längre är viktigt. Anläggningen ska fortfarande få minst tre timmars solljus varje dag, men om du vill flytta din mamma krukväxt till den främre rummet där det kan visa sin blomma till gäster, det kommer inte att förstöra växten. Blommorna kan börja avta något i färg, men det kommer inte dö av någon snabbare brist på solen, så länge du behåller korrekt vattning.