mynewspapers.net

Motiverande spel för gymnasieelever

Motiverande spel för gymnasieelever


Lärare kämpar ofta för att hitta sätt att motivera elever, eftersom eleverna ibland tappar intresset för skolan när de blir äldre. Gymnasieelever kan bli väldigt uttråkad av skolan om de inte känner sig engagerad av materialet. Kunskap om människors motivation kan hjälpa pedagoger hitta sätt att öka student intresse.

Inre och yttre motivation

Studenterna är motiverade antingen genom inre eller yttre belöningar när du lär dig om ett visst ämne. En inneboende belöning är en som kommer sig av lärande om ett visst ämne. Exempelvis om en student har lära sig att rita, är processen att ritningen givande i och för sig. Men i andra fall kan eleverna lära sig något eftersom de vill ha något annat i gengäld. Så, en student kan lära sig hur till dras att imponera på en vän, med imponerad vännen som den yttre belöningen.

Spel

Spel kan fungera som en stark källa till motivation eftersom de flesta studenter används till att spela spel. Om spelet anses roligt för eleverna, kommer de spela spel för sin egen belöning istället för att spela spelen som ett slut, till exempel när studenten vill behärska en viss del naturligtvis innehåll.

Klass belöningar

När eleverna tillbringar tid gör vad de ska göra, som att läsa kursens innehåll och att slutföra uppdrag, kan läraren ge eleven med biljetter. När eleverna samla tillräckligt många biljetter, kan eleverna få en belöning, som pizza för klassen. Lärare kan också belöna elever med biljetter som har extra förmåner, till exempel mer tid spelar ett dataspel eller en nr-läxor passera. Studenter kan handla dessa biljetter, att hjälpa dem att lära sig att bedöma värdet.

Lösas in biljetter

Istället för att bedöma studenter på traditionellt sätt, kan elever Visa sina kunskaper naturligtvis innehåll genom tävlingar. Till exempel kunde studenter spela Jeopardy, med game show som innehåller frågor från kursen. När eleverna får frågor rätt, kan de vinna priser som biljetter lösas in mot fördelarna och också extra kredit. Lärare kan även låta eleverna bestämma reglerna för spelet, sedan ge studenter kontroll över spelet uppfyller behovet av makt och självbestämmande.

Datorspel

Datorspel motivera i sig eleverna. Dessa spel ge studenter tunga visuell stimulans, utmaning och omedelbara belöningar för att utföra uppgifter. Lärare motivera ibland elever genom att försöka utbilda dem genom videospel som har pedagogiska element till dem. Pedagogiska spel kan lära eleverna om historia och quiz dem över matematiska problem. Datorsimuleringar kan hjälpa eleverna att förstå komplexa och abstrakta ämnen. En simulering kan till exempel Visa hur nederbörd fungerar genom att simulera den avdunstning, kondensation och nederbörd.