mynewspapers.net

Motiverande intervjuar roll spela aktiviteter

Motiverande intervjuar roll spela aktiviteter


Motiverande samtal (MI) är en fokuserad och målinriktad rådgivning metod som hjälper kunder att utforska sätt att lösa blandade eller motstridiga känslor om att ändra sitt beteende. MI uppmuntrar kunder att bilda en önskan att förändra internt och på egen hand, snarare som en möjlighet införs eller verkställas från utsidan. En av de viktigaste aspekterna av MI processen är att delta i aktiviteter som rollspel med klienten för att kunna identifiera och ändra specifika aspekter av sitt personliga eller yrkesmässiga liv. Dessa rollspel verksamhet hjälpa MI klienter förvärva och utveckla de färdigheter som behövs för att göra bestående, uppfyller deras beteendeförändringar. Rollspel hjälper också rådgivare fortbildning finslipa sina färdigheter och utveckla bättre metoder för att interagera med kunder.

Tid att tänka

Denna verksamhet kallas också som slow motion roll spela. Dela en utbildningsgrupp i grupper om fyra och skapa papperslappar som beskriver olika typer av motstånd en patient kan visa. Detta motstånd kan innehålla argumentera med, att avbryta, förneka eller ignorera rådgivaren. Dessutom skapa scenarier för rollspel session, till exempel en situation där en make har ökat sin alkoholkonsumtion sakta men säkert över tiden. Andra scenario exempel finns på kunskap ansökan Program. I varje grupp av fyra har två deltagare fungera som en rådgivare och en person som patienten. Den sista deltagaren kommer att fungera som observatören. Den spelare som agerar som en patient plockar upp en slip och rollspel typ av motstånd som anges där medan rådgivarna försöker utföra en motiverande intervju med patienten. Mellan varje mening bör det finnas 10 sekunder för den andra personen att tänka på vad han kommer säga. Detta hjälper en MI rådgivare lära sig att hantera konflikten under en session.

ÅROR

Skapa en rollspel session där eleverna göra allt för att genomföra de fyra segment av ÅROR (öppna frågor, bekräftelse, Reflective lyssna, sammanfattar). Dela in gruppen i par och få dem att engagera sig i ett rollspel scenario med varandra. Två ska tejpa varje avsnitt så att de kan analysera situationen efteråt. Instruera eleverna att välja en roll inte alltför olika från sig själva så att de lätt kan tänka dig ett snabbt svar på vissa frågor och kommentarer av rådgivaren. Några frågor som kan användas är "Vad är ditt drömjobb?" "Vad är det bästa råd du någonsin fått?" och "Vem i din familj är du mest lik?" I slutet av varje övning har eleverna studera bandet för att se om det fanns gånger de kunde har utfört ÅROR bättre. Exempelvis har dem att identifiera om de frågade några stängda frågor när de kunde har bett öppna sådana.

Stickspår med negativa

En aktivitet som kan testas i ett rollspel inställningen kallas rangerbangård med det negativa, rulla med motstånd eller avtal med en twist. Har en elev väljer att ta på sig rollen av klienten med ett scenario som hindrar honom från att göra något han vill ha. Till exempel kan klienten vill undvika att utsätta sina barn att röka med röka utanför. Den person som spelar rådgivaren bör inte säga att personen gör något fel och bör berömma positivitet av situationen. Rådgivaren kan säga att negativitet kan vara värt det för aspekter som att ha en stund för dig själv och att ge barnen tid ensam också. Detta lär rådgivare lära sig att vara på sidan av klienten i stället för att vara emot dem.