mynewspapers.net

Mörkt trä fläcken färger

Mörkt trä fläcken färger


Använda fläckar att försegla och polska möbler i naturträ och golv. En fläck hjälper bevara synligheten för träfibrerna och tillför glans och en rikedom av färg på ytan. Mörkt trä fläckar har hög opacitet, vilket gör att minimalt ljus passera ytan och resulterar i en mörk fläck på träfibrerna. Woods färgas med en mörk färg bara knappt avslöjar träfibrerna bakom fläcken.

Ebony

Den mörkaste färgen tillgänglig i trä fläcken är svart. Svart trä fläckar kallas ofta ebenholts eller onyx trä fläckar. En svart trä fläck nära liknar svart färg men tillåter träfibrerna syns igenom. Gälla svart fläcken torka fläcken på med en trasa eller borste. På grund av den mättade färgen är det särskilt viktigt att tillämpa målare tejp runt kanterna på objektet som ska färgas för att inte skada omgivande ytor. Vissa människor tror att svart trä fläcken kräver mer ansträngning för att tillämpa än en svart sprayfärg, som kan likna en liknande slutprodukt.

Mörkbrun

För en mindre dramatisk look än svart, en mörk brun trä fläck lägger till djup och mättnad trä utan att helt täcka träfibrerna. Vanliga namn för mörka bruna fläckar inkluderar mahogny, mörk valnöt och kastanj. Mörk brun trä fläckar inkluderar ofta en subtil röd eller körsbär underton som lägger till rikedom och värme i trä fläckar. Du kan lägga till mörkt bruna fläckar i flera lager för att få önskat djup eller mättnad för trä.

Anpassade färger

Vissa företag erbjuder anpassade fläcken alternativ. Du kan blanda två fläcken färger eller lägga till en färg nyans till en existerande fläcken att skapa en anpassad färg. Fläckar med små färgade nyanser som röda eller gröna tenderar att mörkare fläckar utan att vända fläcken svart. Slutresultatet av en anpassad tonade fläck blir en mörk fläck med en liten färgad underton. Till skillnad från färg, dock kommer träfibrerna fortfarande synas tydligt under lager av fläcken. Som andra fläckar, kommer att flera skikt med anpassade tonade fläcken öka inte bara mörkret av fläcken men också färgmättnaden.