mynewspapers.net

Mörk dekoration idéer

Mörk dekoration idéer


Mörk dekoration idéer rymmer något rum. Mörk inredning är inte populär med alla, men det kan vara en ovanlig syn på inredning och design. Mörkret har inte komma från svarta eller mörka färger; Det kan lika gärna komma från nyanser eller gardiner som blockerar en stor del av ljuset från Fönstren. Rummet behöver inte målas med mörka färger nytta mörk inredning, heller. Offset särskilt mörka hörn med mjuk belysning eller kontrasterande färger bland inredningen.

Kompensera en mörk miljö med ljus inredning

Mörkt färgade färg, såsom svart, navy, rödbrunt eller brun, kan producera en mörk kraft. dock kan det också gå om ett rum. Överväga avräkning mörka väggarna med vit eller ljus gardiner, tavelramar, konst eller möbler. Om golvet är mörkt, ett ljust område rug eller flera ljus område mattor också kommer att kompensera den mörka känslan. Välja mjuk belysning som ger en mjuk atmosfär, snarare än hård, fluorescerande belysning eller Super-ljusstark "dagsljus" energi effektiva lampor. Hård belysning kommer att göra rummet känner dystra stället komplement mörka inredningen.

Mörka möbler mot en ljus miljö

Mörka dekorationer kan fungera bra i ett ljust rum. Detta är fördelaktigt för hyresgäster, som ofta inte kan måla eller renovera sina utrymmen. Använd vit eller ljus väggar och golv för kontrast mot mörka möbler och inredning. Mörk brun soffa i ett vardagsrum fungerar bra med vit eller beige väggar. Använda kompletterande dekorativa kuddar för att lysa upp i soffan utan att ta alltför mycket från de mörka element. För slutet bord, soffbord och TV eller entertainment centre, leta efter svart eller brunt trä bitar. Om golvet är för ljus, överväga ett mörkt område rug för framför den stora soffan. Välj lika mörka fotoramar och gardiner.

Mörkare vilket rum som helst med rätt gardiner

Alla rum kan ges en mörk makeover med rätt belysning och gardin tekniker. Avgöra vilka windows får de flesta dagsljuset, eller köpa solid gardiner till alla fönster. Om fast gardinerna är en mörk färg, kommer att de stänga ute solen och ger en mörkare miljö. Om fast gardinerna är en ljus färg, kommer de delvis blockera solen, men ge en dim-dagsljus effekt. Solid gardiner är också ett bra sätt att spara energi i väder när du kör luftkonditioneringen som de hjälper till att hålla rummet svalare. Har flera små lampor sprida om rummet, helst i hörn, för omgivande belysning på natten eller om gardiner blockera ut för mycket dagsljus.

Mörkare del av ett rum

För mindre rum, kan kommer helt mörkt med färg göra rummet känns ännu mindre. Bekämpa detta "krymper" effekt genom att välja för att måla en eller två väggar i stället för alla fyra i ett rum. Detta kan användas för att dela ett rum för kontrast också, såsom att placera en vit soffa mot en svart vägg och en svart soffa mot en vit vägg i samma rum. Använda mörkare inredning på väggarna som är ljusare och ljus inredning på mörkare väggen eller väggar för att hjälpa de dekorationer som sticker ut. Om väggarna är split, hälften mörk och hälften ljus, matchande mattor område kan bindas ihop eller placerade sida vid sida för att ytterligare understryka den klyftan och kontrast.