mynewspapers.net

Monokel templet typer

Monokel templet typer


Templet av glasögon ramen är den långa bit som sträcker sig över och stöder ramen på eller bakom örat, hjälper till att hålla glasögon på plats. Det är också känt som hörluren, även om vissa människor hänvisar till dem som benen eller armarna på glasögon. Det finns många stilar av tempel, inklusive kabel båge, bibliotek, skalle och våren-gångjärn, och de finns i olika material.

Stilar

Den vanligaste stilen i plast ramar, skalle templet är bekvämt för människor som bär sina glasögon för långa sträckor eftersom det får lätt plats på örat och böjer sig något att konturen av skallen, lätt kramas huvudet. I biblioteket eller raka tempel, som har nästan ingen böj över örat, utvecklades för personer som behöver ta av och sätta på sina glasögon mycket. Även känd som paddel tempel, används dessa ofta på läsglasögon. Kabel-bow templet har en böjd men ändå flexibel slutet utformad för att passa runt och krama örat som en fjäder spole, vilket gör det svårare att ta bort. Denna typ av templet är användbar för idrottare och barn, med både säkerhet och bekvämlighet; Dessa kallas ibland också för wraparound tempel. Som namnet antyder, inkluderar våren-gångjärn tempel dolda springs i gångjärnen som hjälper hålla ram från att glida. Även om de kan kosta mer än andra typer av glasögon, tenderar de att vara mindre benägna att bryta.

Material

Dagens bilder är gjorda från många olika material, vilket möjliggör variationer i stil, hållbarhet, färg och användarvänlighet. De vanligaste är plast och metall. Alla har sina fördelar. Plast ramar finns i många färger och är oftast tjockare och bredare än metallstomme. Nylon är en slagtålig plast för idrottare och andra aktiva bärare. Metallstomme i Titan eller rostfritt stål tenderar att vara tunnare, lätt och stark. Vissa plaster och vissa metaller är allergivänliga.

För aktiva bäraren

Vissa skyddsglasögon och receptbelagda glasögon för idrottare använder elastisk tempel som passar runt baksidan av skallen, liknar ett pannband. De håller glasen på tätt även under intensiv fysisk aktivitet, blåsiga förhållanden eller svettningar. Dessa band är oftast justerbar. Att göra den främre ramen textilelektroderna mot ansiktet kan skapa en liten vakuum som håller ut damm eller måla i arbetssituationer. Arbetare som behöver glasögon kan överväga att få skyddsglasögon med recept linser.

Fashion inslag

Om du redan har ett par glasögon med en ram som du, kan du uppdatera dem med nya tempel. Du kan ta med på vissa bling med jewelled tempel eller flash din fashionista kunniga genom att välja tempel med en designer logotyp. Några glasögon har även par av flyttbara tempel i en mängd olika färgglada mönster som passar ditt humör för dagen.