mynewspapers.net

Mondo gräs sjukdomar

Mondo gräs sjukdomar


Mondo gräs är en dekorativ växt och marktäckande som liknar en lång gräs, men producerar lavendel eller vita blommor beroende på Art. Anläggningen är en del av familjen lily och är populär tack vare sin rejäla växande förmåga, lågt underhåll och motståndskraft mot olika sjukdomar och insekter.

Rotröta

Rotröta är den allvarligaste sjukdomen mondo gräs, som orsakas av Pythium splendens (svampar), enligt University of Hawaii kollegiet tropiskt jordbruk och mänskliga resurser. Gulnande och missfärgning av växter tips, samt synlig växt bräcklighet är vanliga symtom av rotröta. Sjukdomen kan döda stora områden av mondo gräs tillväxt, som det är i jorden burit, vilket försvårar kontroll. Dålig jord dränering och gödselmedel kan svampen att trivas och föröka sig, vilket möjliggör ett större område att bli smittad. Fungicider och jord ersättning är gemensamma metoder för Pythium splendens kontroll.

Leaf Spots

Enligt webbplatsen bakgård trädgårdsmästare, antingen en svamp eller bakterier orsaka leaf spots. Svampar är den vanligaste orsaken till blad plats och överförs med vatten, insekter eller från mänsklig verksamhet. Symtom på blad plats är bruna och svarta "fläckar" på bladen på växten, som är märkbar vid deras fula utseende och sjuka ser. Blad plats kan vara farligt att utseende och tillväxten av mondo gräs. Det finns dock metoder för behandling och förebyggande. Fungicider som minskad bevattning hämmar svampar tillväxten och spridningen, vilket begränsar ytterligare infektion.

Stem Rot

Stem rot är en allvarlig bakteriell sjukdom som drabbar många sorter av växtarter, samt mondo gräs. Enligt North Dakota State University jordbruk institutionens hemsida är stem rot också känd som bakteriell mjöldagg. Bakteriell mjöldagg påverkar stjälkar av anläggningen orsakar döden för den enskilda anläggningen och kan spridas snabbt i varma klimat. Symtom på stem rot är vissning av mondo gräs växten, missfärgning runt stammen och skott, svärtade stjälkar, och döden av den smittade anläggningen. Eftersom stammen ruttna trivs i varma klimat, som är där mondo gräs växer, är det viktigt att isolera spridningen av denna sjukdom tidigt innan verkliga förluster uppstår. Stem rot symtom liknar rotröta, men ta så länge som en månad att döda en växt och kommer att ha bakteriellt sekret i en skuren stjälk, medan rotröta kan döda fabriken i så lite som en vecka och inte ställer ut bakteriellt sekret.