mynewspapers.net

Mögel & hyresgästerna rättigheter

Mögel & hyresgästerna rättigheter


Hyresgästerna har rättigheter när det gäller ansamling av fukt och vatten inne i ditt hem, eftersom dessa är villkor som främjar mögel tillväxt. Inomhus mögelsporer kan vara giftiga och orsaka en rad hälsoproblem, inklusive nysningar, rinnande näsa och ögonirritation. Det finns koder för hälsa och säkerhet för att skydda hyresgäster om mögel är ett problem i din lägenhet eller hyreslägenhet.

Exponering för mögel

Mögelsporer börja växa inomhus när sporer hitta en plats att föda som är vått. Mögelsporer är svåra att bli av med, svävar i luften och flyttade in dammet i ditt hem. Exponering för mögel kan orsaka allergiska reaktioner inklusive irritation i ögon, näsa, hals, hud och lungor.

Hyresgäst rättigheter

Om din hyresvärd inte vill fixa gjuter problemet, kontakta din lokala hälso-avdelning och fråga om lokala lagar att göra med mögel. Vissa städer, som New York och San Francisco, har utvecklat riktlinjer och antagit lagar i samband med deras hälsodepartement att skydda hyresgästen. Stater som Maryland, Kalifornien, New Jersey, Indiana och Texas har passerat luft kvalitet förordningar adressering inomhus gjuta frågor. Fråga om mögel, vattenläckor eller tidigare skador orsakade av vatten innan du undertecknar ditt hyresavtal. Hyresvärden är enligt lag skyldiga att lämna ut denna information och svara på frågor sanningsenligt, om frågade om en specifik fråga.

Vad kan man göra

Schemalägga en toxicitet specialist att komma till ditt hem vid första tecken på mögel och han kan testa för nivåer av tillväxt av mögel i ditt hem. Hyresgäster är skyldiga att Visa bevis för deras hyresvärd att mögel finns i hemmet. Dokumentera all kommunikation, muntligt eller skriftligt, med alla specialister och din hyresvärd. Följ upp alla samtal med din hyresvärd genom att skicka honom dokument via certifierade brev eller e-post, att hålla ett papper spår för din bokföring som ett skydd. Titta på din hyra till se om mögel eller miljöfrågor omfattas av hyresvärden eller förvaltande företaget. Hyresvärdar vill inte förlora hyra eller ta itu med juridiska frågor. Genom att hålla ett öga på fastighetens VVS, titta på taket och Fönstren för läckor, och kommunicera med din hyresvärd när ett problem uppstår, kan du nypa gjuter frågor i sin linda. Du kan tala med din hyresvärd och få tillstånd att betala för reparation själv, presentera honom med inleveranser och har summan dras av från din hyra.

Hyresvärd ansvar

Din hyresvärd är skyldig att arbeta med dig för att lösa problemet mögel i ditt hem. Hyresavtalet brott kan uppstå om din hyresvärd vägrar ta något ansvar för mögel. Om han inte är villig att bidra till att lindra situationen, kan du ha bara orsaka för rättsliga åtgärder. Detta kallas avtalsbrott. Till exempel under Kaliforniens civila koden 1942, kan du flytta utan att ge 30 dagars varsel om det finns en hälsofråga i ditt hem som din hyresvärd är försummar. Mögel orsakar hälsa frågor, vilket resulterar i läkarens räkningar och kan förstöra din personliga tillhörigheter om de lämnas obehandlade.

Sammanfattning

Hyresgäster är med säker och beboelig levande kvartalen en funktion av din hyresvärd. Förekomsten av mögel i hem eller lägenhet du hyra kan leda till kronisk sjukdom. Tränar bra städning och samarbetar med din hyresvärd att åtgärda eventuella problem som kan orsaka mögel hjälp med eventuella framtida mögel problem i ditt hem. Adressering och kontrollera situationen för fukt och tillväxt av mögel i ditt hem är absolut nödvändigt.