mynewspapers.net

Modefotografer 1980-talets

Modefotografer 1980-talets


Det underliggande temat bakom mode på 1980-talet var intensitet och överdrift. Allt var överdriven. Makten kostymer för kvinnor hade axelvaddar att få dem att verka mer övertygande. Färgerna var ljust. Outfits skapades till obalans. Det var en tid präglad av sidan hästsvans. Och modefotografer av 1980-talet var lika intensiv. Fashion photography legender var födda på 1980-talet; Det var en slutgiltig årtiondet för mode.

Arthur Elgort

Arthur Elgort är en av de mest kända av de "Vogue" fotograferna. Han fotograferade några av de översta supermodeller på 1980-talet, inklusive Gia Carangi, Gail Elliot och Patty Owen. Arthur Elgort stil är naturlig och avslappnad. Han påverkas stilistiskt av dans, jazz och balett.

Richard Avedon

Richard Avedon var aktivet i världen av modefotografering för cirka 50 år. Han var revolutionerande, och hans fotografier var formativ för mode. Innan han kommit in på scenen, fotograferades modeller som saklig, oengagerade figurer. Avedon var den innovativa kraft som formade modefotografering idag. De modeller som han ställde var aktiva och de emoted. Avedon arbetat med 1980-talet mode ikoner som Brooke Shields, Janice Dickinson och Jerry Hall.

Dennis Piel

Dennis Piel är ikoniska av modebilder på 1980-talet. Han sköt 80-talet mode eidolons som Rosmary McGrotha, Isabella Rossellini, Anette Stai och Gia Carangi. Han har fått flera utmärkelser för sitt arbete inom modebranschen, bland annat Leica Award, ett pris för fotografiska excellence.

Irving Penn

Irving Penn började arbeta med "Vogue" skytte redaktionella sprider sig i början av 1940-talet. Hans karriär det varade i mer än ett halvt decennium. Han var en folie till Richard Avedon; Hans modeller var sällan sett i handling. Hans fotografier har kännetecknats av precision. Allt i dem var mycket exakta och fasta, ner till de minsta detaljerna.