mynewspapers.net

Mode och klä på 1800-taletBodices, motorhuvar, hoop kjolar och spetsar var signatur bitar på 1800-talet. Dock liknar den 20: e och 21: a århundradet, modetrender under 1800-talet förändrats av decenniet. I början av 1800-talet var mode mycket konservativ för både män och kvinnor. I slutet av 1800-talet, men mäns klänning rockar hade betydligt förkortas, och kvinnorna bar mer avslöjande artiklar av kläder. Mode på 1800-talet förkroppsligade både viktoriansk stil och romantik.

1800-1825

1800-talet började med amerikanska kvinnor efter fransmännen i modetrender. I början av 1800-talet var vit, hög midja, löst draperade kappor populära. På vintern bar kvinnor ofta overdresses och sjalar. Genom 1820, kvinnor bär fylligare kjolar och korsetter som definierade sitt midjemått. I början av talet, män bar oftast knäbyxor, top hattar, monterade rockar med långa svansar och gratis flödande kjolar. 1820 började män bär mer bred shouldered rockar med svälld ärm, korsetter att visa upp en smalare midja linje och en blandning av kjolar, byxor och knäbyxor.

1826-1850

Ull, linne, bomull och siden blev populära tyger för både män och kvinnor i slutet av 1820-talet, en trend som var i kraft genom mitten av-talet. Ruggig kragar, pösiga ärmar och motorhuvar introducerades också för kvinnor. Motorhuvar användes för att åtfölja de hög-bulle frisyrer som många kvinnor antas. Dessutom, kvinnor bar kjolar på naturliga midjan, knyta bodices ännu stramare och bär kjolar ännu fylligare och i en bell-form. Männen bar ofta kick-anseende kragar och skjortor med krusiduller för kvällen klädsel.

1851-1875

I mitten av 1800-talet låt kvinnor håret ner, klädd i lägre bullar och korkskruvar. Trenden att bära motorhuvar följaktligen bleknat ut av 1860-talet. Vid början av 1870-talet började små hattar som satt på kronan av huvudet att växa i popularitet. Kvinnor fortsatte också trenden för full kjolar genom att lägga till burar för att göra kjolar en hoop form, tjäna namnet "hoop kjolar." På samma sätt kvinnor att bära korsetter och sjalar och lagt till kappor som tillbehör. Männen började att bära byxor ännu mer och hals slips infördes under det sista kvartalet av talet.

1876-1900

Mellan 1876 och 1900 började mode och klänning förändras dramatiskt med uppfinningen av symaskinen, liksom den växande populariteten för tidningen och varuhus. Korsetten började också minskar i popularitet. Många kvinnor började bära high-ringad krage och långa kjolar som flödade på marken. Dessutom antog kvinnor trenden i brätten stråhattar. Männen bar kortare, boxier rockar med ingen svans.