mynewspapers.net

Möbler trenderÄven om det kan tyckas att möbler trender förändras drastiskt med varje säsong, har få resurser att återuppfinna ett helt hem med varje övergående mode. Från och med slutet av 2010, dock ser möbeldesign en uppfriskande blandning av globalt inspirerade och vintage bitar med tonvikt på inredning med enskilda, eklektisk smak i åtanke över alla trender. Regler om att nöja sig med enhetlig tid, material eller geografiska inflytande är att brytas vart man än tittar.

Speglade möbler

Glamouren i 1930- och 1940-talet gjorde comeback under tidiga 2000-talet med speglade möbler. Design webzines och hem varuhus är featuring bitar från speglade nightstands och fåfänga till stolar och soffbord. Raderna är oftast rena utan marmorering eller etsning. Vissa ytbehandlingar, dock använda formade speglar som sträcka eller trycka ihop din spegelbild. Dessa används främst i bonader. Trenden är också att se en blandning av material och speglarna som används i ett stycke. En armoire kan ha en ek ram och fallet med speglad paneler i ansiktet, till exempel.

Blanda det

Som globaliseringens effekt på design yttrar sig, tur möbler trender mot globala och eklektisk influenser, blandning stycken från Asien, Mellanöstern och Amerika i traditionella västerländska möbler. Vintage bitar är också framträdande, många gånger med etniska inslag som rikt broderade textilier eller de rika färger sett i sari klänningar. En mitten av århundradet möbler trend har skapat en tendens mot återanvända och återvinna gamla bitar som accent stolar och skrivbord med djärvt färgad eller mönstrad klädsel, färg och även dekaler. Flisas färg och rostiga metall är vanliga. Trenden mot miljövänlig design har också gjort sin prägel. Organiska element som återvunnen metall, trä, sten och tyg är på modet och organiska former som ovaler och mjuka kurvor finns i överflöd. Stycken strikt utformad med form följer funktion under 1900-talet är nu utformade som accent bitar. Du kan placera dekorativa vaser på det tomma utrymmet på ett skrivbord eller ställa en tebricka på en posh ottoman, till exempel.

Färga med möbler

Under 2009 och 2010 fanns det en övergång till en med en eller flera bitar av möbler i ett rum för att fånga ögat med mättad färg (fast eller mönstrade). Nyanser bestod mest av varma toner, som plommon, mossiga gröna och brända apelsiner. Färger från naturen är också rikligt, inbegripet system för blå-grön och gul-guld. Stolar, accent kuddar och ottomanerna är klädda i uppdaterade 70-inspirerade mönster med rikare, djärvare ädelstenstoner. Lapptäcke motiv är också i hög användning med samma koncept i samband med en vintage mönster och tillämpa en funky, ovanlig färg till den.