mynewspapers.net

Mjöldagg behandling med bakpulver

Mjöldagg behandling med bakpulver


Mjöldagg är en svamp-baserade växtsjukdomar. Det drabbar vanligen många grönsaks- och blomma sorter. Det är lätt identifieras genom pudrig återstoden som visas på blad och stjälkar av drabbade växter. Mjöldagg kan påverka nya växternas tillväxt, samt utvecklingen av ny frukt. Förekomsten av denna svamp kan också inverka på smak av skördade frukter och grönsaker. Varma temperaturer och hög luftfuktighet kan öka risken för mjöldagg bildande, särskilt på skuggade växter.

Historia

Mjöldagg behandling med bakpulver


Den första inspelade användningen av bakpulver för behandling av mjöldagg på rosor går tillbaka till 1933. Ryska växt patolog A. de Yaczenski visade goda resultat med en enkel blandning av bakpulver och vatten för att behandla svampen. Senare forskning som utförts av Dr R. Kenneth Horst vid Cornell University visade att ett ämne t.ex tvål, eller olja när läggas till bakpulver lösning kraftigt förbättrat sin effektivitet mot sjukdomen, enligt nationella hållbar jordbruks Information Service.

Typer

Mjöldagg behandling med bakpulver


Flera olika arter av svampar kan orsaka mjöldagg på växter. Dessa inkluderar Erysiphe, som vanligen drabbar både grönsaker och blommor, och Podaspheara, som är vanligt i äpplen och andra fruktsorter. Rosor, bär och lite grönsaker är också ofta infekterade med svampar Sphaethotheca, enligt nationella hållbar jordbruks Information Service.

BetydelseKommersiella bakpulver-baserade lösningar samt hemmagjorda blandningar har visat sig vara både säkra och effektiva, enligt nationella hållbar jordbruks Information Service. I 1996 fastställt Naturvårdsverket att natrium och kalium bikarbonater är undantagna från rester tolerans, som när den tillämpas korrekt, de lämnar inga tecken på ökad natrium eller kalium nivåer i anläggningen vävnad, jord eller avrinning vatten. Det är oklart huruvida bakpulver bryter ner cellväggarna i mjöldagg orsakar svampar, eller helt enkelt dödar sjukdomen genom att dramatiskt ändra pH i och runt anläggningen. Bikarbonat lösningar kan användas som både en eradicant och en förebyggande vid behandling av mjöldagg.

Hur du använder bakpulver för behandling av mjöldagg

Mjöldagg behandling med bakpulver


Blanda 4 tsk bakpulver 1 gallon vatten. Tillägg av 2-4 tsk diskmedel eller vegetabilisk olja hjälper bakpulver lösningen att hålla fast vid det drabbade området, öka sin effektivitet. Tillägg av en trädgårdsodling olja, till exempel Sunspray UFP har också visat sig vara mycket effektiv vid behandling av mjöldagg, enligt Santa Clara County Master trädgårdsmästare. Om du använder en trädgårdsodling olja, utelämna maträtt-spray eller vegetabilisk olja. Neem och jojaba olja är också till hjälp vid behandling av mjöldagg. Som ett alternativ till andra ingredienser, blanda några droppar av en av dessa oljor i bakpulver och vattenlösning. Tillämpa bakpulver lösning en gång i veckan för att förebygga mjöldagg. Behandla drabbade växter en gång var tredje dag tills sjukdomen är borta. Var noga med att tillämpa lösningen på både toppar och undersida på bladen för maximalt resultat.

Varning

Bakpulver behandlingar för mjöldagg skall alltid blandas på ett ratio på 2 procent bikarbonat till vatten. Lämplig blandning av lösningen ser till att det är säkert för växter, jord och vatten system. I teorin kan öka beloppen bakpulver används i lösningen påverka pH-nivåer i mark och vatten. Dessutom kan bakpulver används i koncentrationer större än de angivna resultera i bladverk brännskador till växterna.