mynewspapers.net

Mitt ansikte lyfta kirurgi

Mitt ansikte lyfta kirurgi


Traditionella full ansikte hissar gör lite för att lägga till en stramare, yngre utseende till centrum av ansiktet, mellan ögonen och munnen, enligt CosmeticSurgery.com. Denna region, känd som i mitten av ansiktet, kräver en egen separat förfarande att korrigera hängande fett, hud och muskler. Proceduren relativt snabb och prisvärd tilltalar människor som bara vill se några år yngre med anlitande av en fullständig ansiktslyftning.

Syfte

En mitten ansikte lyft koncentrat om skärpa området i centrum av ansiktet mellan ögonen och hörnen av munnen. Detta område bidrar de flesta av ansiktet utbud av känslomässiga uttryck och hängande mun hörn kan göra en person visas felaktigt ledsen, trött eller arg, medan hängande kindbenet huden lägger svullnader runt ögonen. Förbättra hud och muskel tonen i detta område gör patienten ser yngre, friskare och gladare. Vissa institutioner som Mayo Clinic också hänvisar till förfarandet som "kinden hiss."

Kandidater

Människor som vill visas mer ungdomlig men inte har råd med en fullständig ansiktslyftning kan välja en mitten av ansiktslyftning istället. Kirurgen kan slutföra förfarandet i ungefär en timme, tilltalande för tid pressade individer som vill ha en bekväm öppenvården förfarandet. Blivande patienter som har djupa veck och linjer i området mellan näsa och mun, eller som lider av hängande käkar eller rynkor, kan dra huden från hörnen av munnen något för att se vad mitt ansikte hiss skulle se ut.

Förfaranden

Kirurger skifta den underliggande muskler samt fett och ansiktshud att återförankra mitten av ansiktet på ett mer ungdomligt utseende. Denna procedur kräver skära djupare än för en vanlig full ansikte lyft, start antingen runt munnen eller upp nära ögonfransarna. Kirurgen omplacerar kinden och näsa muskler och fett i kinderna, då reattaches muskler i sin nya position och syr de snitt stängd. I vissa fall kan kirurgen använder en liten kamera som kallas ett endoskop att visa och arbeta under huden genom ett litet snitt.

Återvinning

Eftersom mitt ansikte hiss innebär ett mindre område än en fullständig ansiktslyftning, patienter brukar återhämta sig snabbare och med mindre smärta, blåmärken och svullnad kan ta en till två veckor att avta och klåda kan åtfölja läkningsprocessen. Kirurgen kommer att brukar råda patienten att undvika ansträngande aktivitet i flera veckor efter ingreppet.

Överväganden

Medan en mitten av ansiktslyft förfarande kostar betydligt mindre än en full face lift, patienter kan fortfarande få betala flera tusen dollar ur egen ficka, eftersom sjukförsäkring inte täcker kostnaderna drift eller anestesi. Patienter kan förvänta sig fem till 10 år av förbättrat utseende, beroende på faktorer som hälsa, ålder, omfattningen av kirurgi, solexponering och enskilda återhämtning befogenheter. Människor som överväger denna operation bör bekanta sig med procedurens fördelar och begränsningar att utveckla en realistisk bild av slutresultatet.