mynewspapers.net

Minne färdigheter spel för äldre

Minne färdigheter spel för äldre


Träna hjärnan med minne öka spel är viktigt för pensionärer att göra regelbundet. Minne Skicklighetsspel främja ökad uppmärksamhet spännvidd och förmåga att koncentrera sig, minskad förlust av grå (hjärnans celler som ansvarar för minne), öka syre flöde och främja neurogenes, processen för neuron generation. Spendera lite tid varje dag spelar ett minne spel med äldre folk i ditt liv för att hjälpa dem hålla på att dessa dyrbara minnen.

Minne

Spela det klassiska spelet minne. Få ett enkelt memory spel med plattor eller kort som har två av varje bild och placera dem nedåt på ett bord. Den första personen vänder över två kort eller plattor. Om det är en match de ta bort kort och tar en annan vändning. Om det inte är en match, tar den följande spelaren en sväng. Spelet fortsätter tills alla kort har matchats. Vinnaren är den med mest Parade matcherna. Denna sorts spel hjälper en äldre person med hans minne i förhållande till saker framför honom i stället för lagrade minne. Detta är mest användbart för äldre folk som tycker de har kortvarig minnesförlust.

Trivia

Trivia handlar om minne. Spela trivia spel som Trivial Pursuit, scen det eller Smarty fest!. Gör din egen trivia genom att leta upp slumpmässiga fakta på en föremål den äldre personen vet mycket om, till exempel bilar för en f.d. bilmekaniker eller böcker för en tidigare bibliotekarie. Använda indexkort för att skriva frågor och svar. Skapa en en-på-spel, eller skapa ett frågesportspel baserad på ett brett ämne så att flera personer kan spela.

Korsord

Korsord kraft en äldre person till först göra känsla av ledtråd, sedan kom ihåg svaret för att ledtråd. Korsord är tunga tänkande spel. För svar personen inte vet, måste han studera antalet bokstäver redan löst att räkna ut möjliga svar. Detta kan stimulera hjärnan och jogga sitt minne.