mynewspapers.net

Mini svarv verktyg

Mini svarv verktyg


En mini svarv passar bra i någon hobby verkstad--ett kompakt och mångsidigt verktyg. Mini svarven är konstruerad för bearbetning i små metalldelar, men kan användas för trä och plast också. De flesta mini svarv ägare göra egna verktyg skär från 5/16-av-2 1/2-tums verktyg tomma fält för deras svarvar, men finns färdigskurna verktyg med volframkarbid tips som varar länge. En bänkslipmaskin är ett viktigt tillbehör till en mini svarv för att vässa verktygen svarv.

Arbete häst svarv verktyg

En häst arbetsredskap har två vinklar till skärande spetsen kallas lindring och raken. Lutningsvinkeln är på 80 grader, kommer till en bladelike kant en tredjedel av långt mot mitten av skärande spetsen. Den lättnad vinkeln är också 80 grader men är ett längre plan än raken, tar upp de återstående två tredjedelarna spets. Den rake sidan spets är där de flesta av styckning sker.

Avskeds svarv verktyg

Ett avskeds svarv verktyg gör breda och djupa sära nedskärningar. Detta verktyg har en 0,08-tums-wide spets och skär om 0,3-tums djup. För att använda verktyget sära, störta verktyget där du vill ta bort material. För att skära djupare, använda en bågfil till slut snittet.

60 grader Threading verktyg

En 60 ° threading verktyg används för att göra både tum och metriska gängor i ett hål. 60 grader gängverktyg har två 60 graders vinkel till spetsen; en är en tredjedel av spets och andra gör de andra två tredjedelar.

Uppborrningsverktyg svarv

Tråkig svarv verktyg används för att göra hål i ditt material. De kommer i olika storlekar och har brantare vinkel på vardera sidan av skärande spets än häst arbetsredskap. Skaft, eller huvuddel, verktyget är mindre än skärande spetsen att undvika störning, vilket gör att material att arbeta sig ut ur hålet som det är klippt. Tråkig verktygstipset har två sida: en skärande sida och en häl. Hälen är avsmalnande för att tillåta styckning sida att ta bort material utan motstånd, liknande till spetsen av en borr.

Formuläret svarv verktyg

Form tools är gjorda av verktyg och fräs specialister i olika former, var skräddarsydda för att göra en specifik form som en fjärdedel-runda eller en halvrund form.