mynewspapers.net

Mini projekt för kemi

Mini projekt för kemi


En liten kemi projektet är ett pedagogiskt sätt att hålla barnen sysselsatta hemma eller att Visa vetenskapliga principer inom klassrummet. Många kemiska experiment kan åstadkommas med objekt som du redan har på handen som kål, vinäger och bakpulver, medan vissa kommer att kräva mer omfattande förberedelser och speciella leveranser. Titta på respektingivande i elevernas ögon som de lär sig nya vetenskapliga principer genom praktiska projekt.

Separera blandningar

För detta projekt, sätta en sked av järnpulver och en sked eller svavel pulver på en bit papper. Blanda pulver och försöka identifiera varje komponent av synen. Sedan sätta en magnet i mitten av blandningen och se så det lockar bitar av järn. Be eleverna att förklara varför detta händer.

Testa pH

Häll vinäger, ammoniak och destillerat vatten respektive i tre liten rent dricksglas. Doppa en remsa av pH-papper i varje kopp och spela in remsan färgförändring. Har eleverna bestämma om varje vätska är en syra eller en bas. Diskutera varför det destillerat vattnet tester som en syra (eftersom koldioxid från luften blandas med vattnet). Destillerat vatten kan neutraliseras med 1/8 tesked bakpulver eller en droppe ammoniak. Upprepa testet för att se om vattnet provning närmare till neutral.

Kål pH

Puré ett huvud av rödkål med 1/2 kopp vatten. Sedan lägga till vinäger i ett glas med en liten mängd kål puré och se vad som händer med färgen på kål. I ett separat glas, Lägg till ammoniak till rödkål puré och observera färgen ändras. Prova experiment en tredje gång med bakpulver. Sura och grundläggande egenskaper för varje ämne kommer att ge olika färger resultatet.

Jelly vetenskap

Blanda 18ml frukt juicekoncentrat, 1/4 kopp vatten och 3 tsk Sure-Jell i en 600 ml-bägare och värm på en värmeplatta eller bunsenbrännare, rör hela tiden tills du ser bubblor nära kanten av behållaren. Lägg till 1/4 kopp socker och låt blandningen koka upp, rör om hela tiden. Efter 1 minut, ta bort bägaren från värmen använder handskar och låt blandningen svalna. Ta bort skummet från toppen av behållaren med en sked. Spela in dina observationer om konsekvensen av blandningen. Prova experiment igen med 1/8 kopp socker och igen med 1/2 kopp socker. Tala om hur konsistensen av blandningen ändras med olika mängder av socker och varför. Ändra förhållandet mellan socker till pektin påverkar den pektin förmåga att bilda ett polymer nätverk och göra en gel.