mynewspapers.net

Mini projekt för elektronik & kommunikation

Mini projekt för elektronik & kommunikation


Elektronik handlar om kontrollera passagen av elektroner genom halvledare och därigenom skapa önskvärt resultat. Mini projekt för elektronik och kommunikation kan omfatta praktiska projekt för användning med telefoner och kul projekt som integrerar ljud och ljus. På en något mindre seriös nivå, kan de även paranormala experiment, ESP och många fler fenomen.

Telefon projekt

Elektronik och mikrodatorer expert Fred Blechman (se hänvisning 1) har byggt flera prylar innehåller elektronik och kommunikation. Dessa inkluderar en telefon hold-knapp, remote ringer, inspelning Signalgivare, FM-sändare och radanalys. Blechman rekommenderar med delar kits som kretskort kommer etsade och borrade, även om du kan skriva ut din egen styrelse om du föredrar. Telefon Behåll knappen tar cirka fem minuter för att göra, säger Blechman. Telefon ringer byggs enkelt med punkt till punkt ledningar. Inspelning Signalgivare behöver inte ens ett tryckt kretskort. FM-sändaren behöver inte ett batteri, medan radanalys kan göras från delar du redan förmodligen.

Musik och ljusshow

Expert elektronik projekt byggare Earl Boysen och Nancy Muir kom med en rolig design för en krets byta lysdioder, eller light emitting dioder, som svar på musik. (Se referens 2). De sätter upp två rader med lampor som lyser upp som svar på olika ljudfrekvenser. Tricket är att använda en krets som använder en Elektret mikrofon som omvandlar ljudet till elektriska signaler. En operationsförstärkare fångar upp signalen från mikrofonen. Banan är uppdelad så att den övre halvan växlar på lysdioderna för högfrekvent ljud och den nedre halvan tänds lysdioder för låga frekvenser. Detta innebär att varje musikstycke ger en olika ljusshow.

Paranormala projekt

Elektronik hobby Newton C. Braga erbjuder en något glimten i ögat till mini elektronik projekt (se referens 3), med en rad projekt som inkluderar instrumental transcommunication (ITC). Detta är fenomen av oavsiktliga, elektroniskt genererade ljud som liknar tal. Bragas experiment även Kirlian photography, där bilder skapas med elektrisk spänning. Dessutom erbjuder författaren "plasma" experiment där en sensor är gjord med ett ljus. Lågan är i kontakt med en krets och bedriver elektrisk ström, därmed hålla den oscillerande krets. Förändrade motståndet av ljuset ändras frekvensen av oscillator, med intressanta effekter.