mynewspapers.net

Mini Cooper fakta

Mini Cooper fakta


BMW-ägda MINI är en efterträdare till den enormt populära Mini Cooper mellan 1959 och 2000, men är inte tekniskt kopplad till den ursprungliga modellen. Många Mini Cooper entusiaster objekt till MINI--stavas med stora bokstäver--att vara jämfört med originalet eftersom det äger ingen av egenskaperna än en likhet i kroppen design. Mer än 1 miljon MINIs har sålts sedan BMW tog över produktionen.

Historia

Mini Cooper fakta


Original Mini Cooper haft lång kör med olika modeller fram till cash-fastspänd Rover gruppen bilens ägare, stoppat produktionen år 2000. Nästan omedelbart, BMW plockade upp konceptet och introducerade BMW MINI. Den nya versionen är större, mer kraftfull och sysselsätter fler säkerhetsfunktioner. I 2007, gjordes det om med dess mekaniska komponenter uppdateras.

Betydelse

Mini Cooper fakta


MINI är en högprestanda bil i ett litet paket som baseras på den historiska europeiska versionen med en auto racing stamtavla.

Funktion

Mini Cooper fakta


Fordonet säljs direkt till den amerikanska konsumenten som en bränslesnål, relativt billiga alternativ till Europeiska sportbil import.

Typer

Mini Cooper fakta


Fordonet erbjuds i en halvkombi, Cabriolet och Clubman, med "S" modellen är en överladdade paketet.

Funktioner

Mini Cooper fakta


Varaktig fördelen med MINI är skulpterade inre som gör mest av begränsat utrymme och en stor, centralt monterade speedo pod.

StorlekBas Mini Cooper åtgärder 145,6 inches i längd med en 97,1-tums hjulbas, och drivs av en 1,6-liters 4-cylindrig motor genererar 118 hästkrafter.

Kul att

Mini Cooper fakta


Mini i alla dess varianter utsågs europeiska bil av talet av en panel av 130 internationella fordonsindustrin journalister.