mynewspapers.net

Min torktumlare faller men kommer inte värmen

Min torktumlare faller men kommer inte värmen


Torkare som tumla men torkar inte är ett slöseri med energi. Om torktumlaren inte värma upp alls, kan så småningom kläderna torka från att vara luft-ramlade, men endast efter flera körningar av torktumlaren. Flera frågor kan orsaka detta problem. Några är lätt att fixa, medan andra kan kräva hjälp av en professionell.

Om värme

Många frågor kan orsaka en torktumlare att torka långsamt, till exempel en uppbyggnad av ludd i trumman, överbelastning eller hög fuktighet. I sådana fall, men finns vanligtvis viss mängd värme som produceras. Om din torktumlare tumlande men det inte producerar någon värme alls, då är det sannolikt något fel med värmeelement, strömförsörjning och säkringar eller termostat.

Strömförsörjning

Gasen torktumlare har en ventil som gör att gasen att driva värmeelementet. Om ventilen är stängd, torktumlaren kommer fortfarande köra, men det kommer inte att värma. Hitta och stänga ventilen så att det är i öppet läge. Om du har en elektrisk torktumlare, kontrollera att ledningarna är korrekt--kan du behöva en elektriker att göra detta. Kretsen kan vara fast felaktigt, vilket möjliggör den orken att tumla men inte värme. I den samma riktningen, i de flesta fall är en säkring reserverad för värmeelement och en annan för tumlande. Kontrollera att uppvärmningen element fuse är inte blåst eller att kretsbrytaren inte har kastats.

Trasiga delar

Torktumlare har ett värmeelement och termostat som styr värme nivåer. Över tiden, kan värmeelement helt eller delvis bränna ut. Hur till reparera din värmeelement beror på märke och modell av torktumlaren. Om du är bekväm med hem apparaten reparationer, kan du konsultera din torktumlare reparationshandbok och ersätta värmeelementet själv eller du kan ringa en professionell för att göra det åt dig. Felaktig termostater kan också orsaka torktumlaren att sluta producera värme, även om det fortfarande kommer att tumla runt. Återigen, om du är bekväm att göra reparationer själv, din torktumlare bruksanvisning kommer att berätta hur man byter en trasig termostat enligt ditt märke och modell av torktumlare.

Andra överväganden

Ibland enkla mänskliga misstag kan orsaka en torktumlare för värme men inte tumla. Vissa orkar har en "Torr luft" eller "Ludd" på deras kontroller. Om du oavsiktligt väljer denna funktion, kommer din torktumlare tumla utan uppvärmning. Dessutom behöver gas torktumlare utrymme runt dem för att ventilera ordentligt gasbrännaren. Annars kommer det inte att fungera korrekt och torktumlaren kommer inte att producera värme. Inte sätta gasen torktumlare flush mot en vägg eller tillåta mattor eller draperier röra den.