mynewspapers.net

Min orkidé blad är gula & vissnande

Min orkidé blad är gula & vissnande


Orkidéer skjul äldre blad, och det är normalt för dem att bli gula och avhopp. Om din orkidé har unga blad som är vissning och vrida gul, innebär det dock ett problem. Att veta varför orkidé blad gulnar kan hjälpa dig att identifiera vad problemet är.

Ljus

Orkidé blad tur gul-grön när de utsätts för mycket ljus, eftersom höjdpunkt försämrar klorofyll. Exponering för direkt solljus kan dessutom bränna bladen, orsakar brända gula fläckar ska visas. Brända områden vända brunt eller svart som bladen torr. Ger 12 till 16 timmars ljus per dag, och inte utsätter orkidéer för direkt solljus mellan 11: 00 och 2 p.m.

Bladlöss

Bladlöss är liten, grön-vit eller svart, mjuk arbetsföra insekter som äter växten sap. De finns ofta på undersidan av bladen. Eftersom de växer sällan mer än 1/8 tum lång, det kan vara svårt att se dem. Leta efter en hög med skjul vita skinn, som bladlöss lämna på övre blad ytor som de utvecklar. Symtom på angrepp av bladlöss är vissnande, gulnande blad; deformerade tillväxt. fläckiga knoppar. och utseendemässigt av honeydew på blad och stjälkar. Honungsmelon är ett klibbigt material utsöndras av bladlöss. Det lockar sotiga gjuter svampen, vilket gör bladen ser svart.

Thrips

TRIPS är små insekter som livnär sig på anläggningen juice, orsakar gula områden ska visas på bladen. Dessutom bladen vissnar och släpp. Blommorna blir fläckig, missfärgad och bli brun förtidigt. Växter kan vara förkrympta och svåra angrepp kan även döda orkidéer. Thrips bara växer till 1/16-3/8 tum lång, så de är svårt att se, men om du blåsa sakta till en öppen blomma, du kanske att upptäcka dem krypa runt inuti. TRIPS är mycket svåra att kontrollera. Angripna växter bör hållas åtskilda och alla ogräs och växtavfall bör tas bort från området. Insektsbekämpning tvålar kan användas för kontroll.

Fusarium vissnesjuka

Fusarium vissnesjuka är en svamp som orsakar förkrympta växters tillväxt, gulna och vissnande. Bladen kan visas skrumpna och vatten-indränkt. Svampen börjar i rötterna och flyttar upp växten. En rosa-lila missfärgning utvecklar i stammen och rhizom och rötter ruttnar. Sjukdomen kan spridas genom jord, vind, vatten och fungus gnats och styrs med tillämpning av flera fungicider, som klorotalonil och azoxystrobin.

Leaf Spots

Flera blad ställen sjukdomar orsakas av olika svampar och börja med utseendemässigt av gula områden på undersidan av bladen. De gula fläckar orsakade av cercospora så småningom täcker hela bladet. Gamla ställen slå lila-svart och bladen faller av. Septoria ställen kan förekomma på vardera sidan av bladet. De ser ut som små, insjunkna lesioner som växer in i oregelbundna gula fläckar. Rust svampar bildar orange, gula eller rost brun blåsor på bladen. Växter med denna sjukdom bör isoleras.

Virus

Orkidéer är utsatta för ett antal virussjukdomar som kan likna insektsangrepp, svampsjukdomar eller effekterna av luftföroreningar. Symtomen varierar beroende på viruset, men hämmad tillväxt, vävnadsdöd och gulnande blad är alla symptom. Virussjukdomar kan inte botas, och infekterade orkidéer bör förstöras. Att förhindra virusinfektioner, köpa virusfria plantor och tvätta händerna innan du hanterar dem. Styra insekter och desinfektera skärande verktyg med en 1:10 blekmedel lösning för att förhindra sjukdomar sprids.