mynewspapers.net

Min gräsfrö växer inteOm du nyligen seedade din gräsmatta med nya gräsfrö, men är det inte visar tecken på god tillväxt, är uppenbarligen något fel. Allmänt, gräset är inte bland de svåra sakerna att växa, men det kräver vissa kriterier för att växa ordentligt. Beroende på klimatet där du bor, att din landskapsarkitektur och vård du vidta för att främja tillväxten, din gräs svara annorlunda. Att veta den bästa metoden för att producera en grön, kommer att friska gården spara tid och frustration.

Plantering tid

Alla gräs är inte skapade lika. De växer vid olika tider på året och är anpassade till olika klimatförhållanden. Se till att du matchar den rätta typen av gräs med klimatet du bor i. Annars växer inte gräset. Dessutom måste du plantera din arter av gräs vid rätt tidpunkt. Om du bor i ett milt klimat, kommer du sannolikt att välja en typ av gräs kallas cool-säsong gräs. Be någon på din lokala utsäde butik vilka typer är lämpliga för ditt område. Cool säsong gräs växa på våren och du måste plantera dem i slutet av sommaren eller hösten. Du kan plantera några sorter i mycket tidigt på våren. Varna säsong gräs är bättre lämpade för platser med varma somrar. Dessa gräs växa senare i år och kräver senvåren plantering.

Dålig markberedning

Jorden måste förberedas före sådd att ge dig den bästa chansen till god tillväxt. Du ska lossa upp jorden flera inches djupt och blanda i någon jord från annat håll blivit grundligt med den befintliga jorden. Overseed inte området för en ny monter av gräs eller det kommer att orsaka enskilda gräs bladen att konkurrera för mycket över tillgänglig mark och näringsämnen som kan skada alla gräset och förhindra det från att växa bra.

Ordentlig vattning

Inte ge ditt gräsfrö en ordentlig första vattning kan förhindra det från att växa. Detta steg är bland de viktigaste delarna av växande en frisk gräsmatta från grunden. Du bör vatten marken försiktigt och tillämpa tillräckligt med vatten så att det översta 6 till 8 inches av marken är fuktig för att sätta frö i jorden och få det i det främsta villkoret för grobarhet. Vatten utsädet försiktigt för att undvika att tvätta den bort eller skapa vattenpölar på marken. Du kan behöva tillämpa vatten flera gånger i rad för att få önskad fukt, beroende på markens förmåga att dränera och dess make-up.

Träd

Om du har någonsin märkt att många gräsmattor har kala fläckar med liten eller ingen gräs under träd, finns det en bra anledning till detta. Gräset utsäde behov solljus. Om skuggan träd täcker din gräsmatta, bildar ett kapell som låter mycket lite ljus slog i marken, du kommer att ha en massa problem med att få en tjock stå gräs att utveckla. Om din säd inte växer i skuggade områden av din gräsmatta, är detta sannolikt orsaken.