mynewspapers.net

Min Emerald Juniper vänder Brown

Min Emerald Juniper vänder Brown


Det finns inget ganska lika alarmerande som när du ser dina djupa emerald juniper träd börjar bli brun. Emerald Sentinel juniper, även känd som den östra röd cedern, är mycket motståndskraftiga mot sjukdomar och tål lätt skadedjur, torka, hårt väder och villkor som andra träd inte kan överleva. Dess tolerans för hårda förhållanden är det som gör trädet så långlivat och också varför det är så upprörande att se det dör.

Typer av Juniper svampar

Tre typer av svampar angriper juniper träd och orsaka mjöldagg eller missfärgning av grenar som därefter faller av och dör. Cercospora, phomopsis och kabatina blights alla orsaka nålar av juniper tree blir bruna och sedan dö. Cercospora blight gör alla nålar av juniper tree bli brun nedifrån och upp och sedan ramlar av, med undantag för tipset ändarna på varje gren. Tips ändarna förblir grön, vilket är motsatsen till den phomopsis toppen mjöldagg. Phomopsis påverkar bara nya tillväxt, så att endast spetsen ändarna trädets grenar blir bruna och faller av. Kabatina gissel kan inte attackera ny tillväxt, så det påverkar bara områden som är 1 år gammal. Ganska ofta, betyder det att hela grenar faller av tills trädet dör.

Hur svampen angriper

Svampen infekterar plantan genom ett sår som orsakats av djur, insekter eller väder skada. Sporerna infekterar trädet och sprids genom områden som är varma och fuktiga. Långvariga perioder av väta kan göra trädet mer mottagliga för infektioner, särskilt om trädet är ung eller om blight svampar har anfallit det under tidigare år. När trädets nålar falla av, svampen fortfarande är förenat och kan leva i över ett år väntar på en ny värd. Sporer frigörs från de infekterade nålarna och kan sprida sig till andra juniper träd.

Skador på enar

Mjöldagg skador på enar kan vara allvarliga, även leder till döden av trädet. Även om unga träd är mer mottagliga för döden och har mer svårigheter återhämtar sig, kan även stora, friska träd falla offer för att förpesta. Detta gäller särskilt om träden har angripas med mjöldagg i efterföljande år eller om de utsätts för mer än en typ av mjöldagg i taget. Cercospora blight är något mindre dödliga än de andra två blights, helt enkelt eftersom det oftast tar tre år att döda ett träd, medan phomopsis och kabatina blights kan döda ett träd under en enda säsong.

Förebyggande och behandling

Du kan vidta förebyggande åtgärder för att förhindra juniper tree från falla offer att förpesta. Se till att trädet har tillräcklig solen och utrymme att sprida dess grenar. När grenar hindras, som av ett staket nära trädet, de kan förhindra grenarna torkar ut och orsaka varma förhållanden som sprids tillväxten av svamp och bakterier. Beskära träd endast med skärande verktyg som har varit desinficeras mellan varje träd. Använd inte gamla juniper nålar som marktäckning, och vara noga med för att använda en fungicid som vist för att förebygga angrepp. Med resistenta sorter av enbär från välrenommerade plantskolor också förhindrar många infektioner.