mynewspapers.net

Min Bonsai Ficus träd dör och jag måste spara det

Min Bonsai Ficus träd dör och jag måste spara det


Ficus bonsai är ofta rekommenderas för nybörjare och mellanliggande bonsai entusiaster på grund av dess härdiga och motståndskraftiga egenskaper. Långsamt växande trädet trivs i soliga, inomhus miljöer, och producerar naturligt dvärgväxta bladverk. Om ficus bonsai börjar visa tecken på negativa hälso, kan några enkla steg bidra till att återuppliva den och placera den på bättringsvägen.

Bevattning

Även om ficus inte tål våta fötter, kräver det regelbunden bevattning. Över - och under-vattning ficus kommer att orsaka bonsai snabbt visa tecken på negativa effekterna på hälsan. För att säkerställa korrekt bevattning, bör du kontrollera markens fukthalt dagligen och bara vattna bonsai när marken känns lite torr.

Solljus

Ficus är en skugga-älskande bonsai som åtnjuter full morgon solljus med eftermiddagen och kvällen nyans. Tender lövverket av ficus bonsai är lätt bränd i höjden direkt, eftermiddag och kväll solljus. Det är därför viktigt att övervaka ficus' solljus för att säkerställa att det inte är överväldigad.

Omplanteringen

Omplanteringen är viktigt för ficus bonsai. Bonsai trädgårdsmästare webbplats rekommenderar att denna bonsai planterade vartannat år. Rotsystemet av ficus bonsai bör inspekteras och beskäras under denna process. Dessutom bör ficus alltid planterade i en färska, näringsrika loam som innehåller ren sand, planteringsjord jord och organisk kompost.