mynewspapers.net

Min 1990 Chevy 1500 Pickup Truck 5.7L 350 startar inte

Min 1990 Chevy 1500 Pickup Truck 5.7L 350 startar inte


5,7-liters V-8 är en motor som har bott i Chevy trucks i olika former sedan 1967. Basmodellen producerar 145-165 hästkrafter. Från 1990 till 1998 blev C och K 1500 modellerar Chevys mest sålda lastbilar genom tiderna. Den grundläggande motor designen används fortfarande av Chevy idag. 1990, var motorn försedd med ett spjäll organ injektionssystem och en enkel elektronisk tändning som gör diagnos och reparation av start problem enkel.

Instruktioner

• Testa spänningen på batteriet. Batterispänning bör vara mellan 12 och 13.5 volt. När du ändå håller ner multimeter leder till terminalerna, har assistent försöka Vev motorn. Detta kommer att testa batteriet under starter belastning. Spänningen ska inte sjunker under 9 volt. Om den gör måste batteriet laddas eller ersättas. Även om batteriet visar fortfarande fordonet, kommer spänning under detta värde inte aktivera elektronisk kontrollmodulen eller spridarna.

• Ta bort startmotorn och har det testats av en lokal Biltema om batteriet har en full laddning-- och startmotorn bara klickar och motorn inte blir över. Den store personalen kommer att kunna berätta om startmotorn är dåligt eller inte, och måste ersättas.

• Kontrollera för bränsle. Se till att bränslemätare fungerar, och det finns bränsle i tanken. Testa bränsletryck. Med nyckeln och AC bifoga både i läge off, bränsle manometer till montering på bränsleledningen. Försök starta bilen och ta läsningen från mätaren. Det bör vara mellan 4,08 och 5,9 kg per kvadrattum. Om inte, kontrollera bränslefiltret och se till att det inte är igensatt. Också kontrollera makten till bränslepumpen, och se till att den bränslepump relän fungerar. Om dessa steg inte fungerar, bränslepumpen kommer att behöva bytas eller pump bränsleregulator är dåligt.

• Kontrollera om spark. Ta bort nr 1 tändstift tråden och installera en inline gnista testare mellan plugg tråd och kontakten. Har assistent försöka Vev motorn, eller använda en fjärrkontroll förrätt-knappen och titta på spark. Det bör finnas en varm vit gnista i spark testaren fönster. Den vanligaste orsaken för ingen gnista på en 1990 Chevy 5,7-liters motorn är en dålig kontrollmodul. Ta bort kontrollmodulen, och har det testats av din lokala bildelar lagra. Om modulen testerna väl, ta bort spolen från toppen av den gemensamma jordbrukspolitiken distributör, och har testat det också. Kolla alla distributör och spole grunder, som en dålig mark kan också orsaka ingen gnista.

• Kontrollera tidpunkten. Medan distributör locket tas bort, har en assistent Vev motorn och se till att distributören rotorn vänder. Om det inte är, distributör axel eller redskap är skadad och distributören kommer att behöva bytas. Installera den distributör gemensamma jordbrukspolitiken, och med en induktiv timing ljus, testa tidpunkten. Med den induktiva klämman runt nr 1 tändstift tråden, mål timing ljuset på fliken Tidsinställning precis ovanför den harmoniska balancer. Timing ljuset bör belysa timing märken när det blinkar. Om det inte finns i din servicemanual eller utsläpp klisterlappen under huven på din lastbil att bestämma tidpunkten specifikationer och justering. Timing skiljer sig på de lastbilar som utformats för att uppfylla California utsläppsnormer.

• Kontrollera för komprimering. Om din 5,7-liters motor inte startar fortfarande, Använd en tändstiftet skiftnyckel att dra tändstiftet nr 1 och installera komprimering testare adaptern. Startmotorn i cirka fem sekunder och kontrollera sedan läsningen på mätaren. Det bör vara mellan 90 och 110 psi. Med samma metod, kolla alla andra flaskor, installera om varje plug före provning nästa cylindern. Anteckna alla resultat. Cylinder avläsningarna bör alla falla inom specifikationer, och får inte variera med mer än 5 procent. Om de gör, finns det interna motorproblem. Konsultera professionell för korrekt diagnos och reparera alternativ.