mynewspapers.net

Miljöeffekter av cigarettrök

Miljöeffekter av cigarettrök


Cigarettrök innehåller mer än 4000 kemikalier. Som fler människor fokusera på möjliga hot mot miljön, har vissa börjat undra vad de kemikalier som släpptes av cigaretter gör till jorden. Eftersom rökning påverkar ett rum miljö och begagnade rök inandning utgör en fara i extremt lokaliserade områden, det kan vara värt att överväga om rökning påverkar planeten.

Ammoniak

Ammoniak, en naturligt förekommande kemiska ofta finns i rengöringsmedel, är också en av de många kemikalierna som finns i cigarettrök. Ammoniak påverkar främst vatten-bostad liv, där det är mycket giftigt för fisk och andra vattenlevande organismer. Också, på en stor skala ammoniak hjälper transportera sura föroreningar genom att bilda stabila partiklar som ammoniumsulfat och ammoniumnitrat. Även om närvarande i cigarettrök, kommer majoriteten av det från djur- och avfall.

Koloxid

Cigarettrök producerar kolmonoxid, också produceras av bil avgassystem. Kolmonoxid reagerar med andra föroreningar i lokal skala producera marknära ozon--annars känd som "smog"--som är skadliga för människor och kan påverka grödor. Marknära ozon skapas när föroreningar reagerar med kväveoxider i solljus. Kolmonoxid är inte antas ha en betydande effekt på global nivå, men aldrig de mindre är ett gift som påverkar miljön. Bilar och inte cigarettrök, är den största givaren av kolmonoxid.

Andra kemikalier

Var och en av tusentals kemikalier i cigarettrök tagit ensam, kan som gjort ovan, produceras i större mängder av saker än cigaretter. Men röken är en ständigt närvarande källa en hel mängd kemikalier som påverkar lokal eller global miljöer. I 2007 fann Gallup.com att i genomsnitt 22 procent av världens befolkning röker. Med tanke på detta faktum är det uppenbart att en hel del kemikalier släpps ut i atmosfären till följd av rökning.

Produktion

Rök inte i sig är det viktigaste miljöeffekt av cigaretter. Mycket mer föroreningar produceras genom tillverkningsprocessen än genom röken. Den första uppenbara effekten är att cigaretter är insvept i papper, vilket innebär många träd klipps till följd av cigarettindustrin varje år. Enligt Green Living Tips.com använder en cigarett-making machine 3.7 miles av papper en timme. Inte bara detta, nästan 600 miljoner träd klipps ner varje år till stöd torkning tobak. Träden är viktiga för vår miljö, och det faktum att de skär ner i slutändan till att brännas är den huvudsakliga effekten rökningen har på miljön.