mynewspapers.net

Militär kläder av 1600-talet

Militär kläder av 1600-talet


1600-talet såg slutet av renässansen och ökade användningen av skjutvapen i militär tjänst. Som sådan, var det en tid av dramatiska förändringar i militära uniformer av många nationer. Uniformer började övergången för att bli mer standardiserade som arbetsfördelningen underlättat utvecklingen av massproduktion tekniker, och på 1500-talet var skymningen av sådan individualiserad klädkoder som används av den berömda Landsknechte.

Brittiska röda rockar

Den berömda röda rockar av den brittiska militären var först kom på modet under senare delen av 1600-talet och ofta tjockt kjolar och slitna under stål bröstplåtar. Historiska dokument har bevarat både utskrifter och exempel på dessa tidiga konstruktioner, som tros först har delats ut i 1687.

Bandoläret

1600-talet gav upphov till en stor ökning av användningen av Flintlås skjutvapen, som krävde en mängd tillsatsutrustning: nämligen bullet väskor och pulver horn. Dessa var ofta kopplad till axelremmar, en typ av läder kuter som gick diagonalt från ena axeln till motsatt höft.

Landsknechte klänning

Landsknechte var några av de högsta betalda legosoldaten soldaterna av era, och efter får rätt av Maxamilian var jag att bära oavsett färger som de ville, även känd som den mest garishly påklädd. De var kända för den "Puff och Slash," som var en lös, yttre lager av kläder som bokstavligen var uppskurna för att avslöja den åtsittande kläder under kompletterande färg. Landsknechte var också kända för att bära enorma, ljust befjädrade hattar.

Epåletter

Epåletter infördes först sent 1600-tal till den franska flottan, där de användes som en indikator på rang och axlar vila för musköter. De inte blir ofta används, dock fram till i mitten av 1700-talet, då deras användning också spridas in i det andra europeiska arméer.