mynewspapers.net

Mikrovågsugn säkerhetsfrågor

Mikrovågsugn säkerhetsfrågor


Mikrovågsugnar är en av de mest bekväma apparater som du kan ha i ditt hem. De använder mindre energi än andra apparater och värme att värma eller tillaga mat. Rätter kan tillagas snabbt i mikrovågsugn, vilket minskar upptining och tillagningstiden. Detta innebär att maten har mindre chans att förstöra eller hamna ur kylskåpet för en osäker tid. Säkerhetsfrågor med mikrovågsugnar är få, men det är klokt att vara kunniga om situationer som kan orsaka problem.

Strålning läckor

Strålning som läcker från en mikrovågsugn är extremt sällsynt, och även om detta inträffar, beloppet är osannolikt som en fara. För att undvika eventuella läckage, aldrig använda en mikrovågsugn när dörren eller tätningar är skadade. Om låsanordningen inte stänger ordentligt eller om du är osäker på om din mikrovågsugn är säkert, ta den till en butik som specialiserat sig på reparation av mikrovågsugnar för att kontrollera det för strålning läckage. Släppa din mikrovågsugn kan skada den och göra den osäker. Håll din mikrovågsugn ren och fri från spill eller bränd mat. Aldrig vända din mikrovågsugn på när den är tom. Använd aldrig metallföremål i en mikrovågsugn, detta kan orsaka hög spänning överslag och gnistor som kan skada apparaten, enligt webbplatsen hälsa fysik samhälle. Även servis klippta i guld eller silver metaller kan resultera i detta överslag.

Ojämn uppvärmning av livsmedel

Mikrovågsugn matlagning kan lämna kall fläckar på dina rätter. Närhelst du Tina mat i din mikrovågsugn, kontrollera att centrumet skall se till att det inte är fortfarande frusen. Kall fläckar i rätter kan öka tillväxten av bakterier och mikroorganismer, enligt webbplatsen bättre hälsa kanal. För att undvika köldläckage, alltid rör din mat en eller två gånger medan det matlagning. Skär matvaror i liknande storlek bitar. Mindre portioner värme jämnare än en stor bit. Om en maträtt inte kan skära i små bitar eller rörde, som en paj, Värm enligt anvisningarna och låt det sitta en stund så att värmen kan tränga in i hela skålen. Använda mikrovågsugn säker lock eller cling film för att täcka mat för att säkerställa jämn uppvärmning. Använda runda eller grunt mikrovågsugn-safe rätter när så är möjligt; dessa tenderar att värma mer jämnt än kvadratiska eller tall rätter. Undvik att förbereda rätter som är riskabelt, som fyllning kokta inuti en kyckling eller kalkon.

Brännskador och skållning

Om du är osäker på om en maträtt är mikrovågsugn säker, måste du använda ugn handskar eller använda en Grytlapp när du tar bort den. Vissa rätter kan bli mycket het och bränna dig när du rör dem. Använd endast cling film som är mikrovågsugn säker och Undvik tätning alla kanter av skålen. Det är bäst att drapera cling film löst över skålen så att överflödigt ånga kan fly. När du tar bort cling film eller ett lock, öppna den på sidan vänd bort från dig. Om det finns ett överskott av ånga, bör man kunna fly utan att bränna ditt ansikte. Värm aldrig nappflaskor i mikrovågsugn, vätskan kan bli varm snabbt och bränna ditt barns mun, även om flaskan inte verkar att heta. Försiktig när matlagning något som har två distinkta lager, till exempel en gelé-fylld munk eller kött-fyllda bakverk. Det yttre lagret kan känna sig bekväm i handen, men det inre lagret kan vara kokande hett och Skålla din mun eller händer. Skär degen eller ringdiagram i hälften att kontrollera för överskjutande ånga innan du försöker äta den. Aldrig koka ett ägg i mikron; När det är fortfarande i sitt skal, kunde värmen få den att explodera och göra stor oreda i din ugn. Kontrollera alltid matlagning anvisningarna på den mat du förbereder, ställa in timern för rätt mängd tid och se till att kontrollera temperaturen i maten innan du serverar den.