mynewspapers.net

Mikrovågsugn felsökning & reparation

Mikrovågsugn felsökning & reparation


Moderna mikrovågsugnar är utformade att pågå i minst fem år, men kan du fortfarande uppleva problem med dem. Undvika att betala för dyra reparationer och service tekniker avgifter och fixa mindre problem med din mikrovågsugn. Försök inte att utföra större reparationer på en mikrovågsugn eftersom dessa är komplicerade och kan vara farligt för de flesta konsumenter. Koppla alltid bort din mikrovågsugn innan du försöker några reparationer.

Inte vrida på

Om mikrovågsugnen inte startar alls, kontrollera att den är ansluten till en levande utlopp. Testa uttaget med en lampa. Undersök ditt hushåll brytare och återställa om trippade. Titta på hem säkringarna och ersätta säkringarna om de har brutit ledningar eller är svart. Helt stänga dörren mikrovågsugn och väljer en mikrovågsugn inställning. Kontrollera att du är att välja en inställning för matlagning och inte ställa timern. Om dörren inte helt nära, ren dörren packningar. Om mikron har inte någon värme, men den körs, undersöka växeln inre dörr och byt om korroderade eller utbränd. Ring en auktoriserad mikrovågsugn tekniker om du upplever några andra power problem.

Gnistor/överslag

Om du ser gnistor i din mikrovågsugn, stoppa mikrovågsugnen, och ta bort eventuella metall föremål, inklusive aluminiumfolie eller köksredskap med guld eller silver lining. Överslag ser ut som mini-lightening stormar i din mikrovågsugn. Detta beror på mat eller vätska uppbyggnad, som orsakar bränna fläckar på insidan av din mikrovågsugn. Sand ut burn fläckar på mikrovågsugnen och använda mikrovågsugn interiör färg för att täcka upp det avsnitt som du bara slipas. Ersätta den våg guiden om det har brännskador på den.

Skivspelare

Skivspelaren är plattan som roterar din mat. Om skivspelaren inte är rörliga, kontrollera att du har korrekt placerat det på karusellen därunder. Ren botten av skivspelaren och alla komponenter som karusellen om det fortfarande inte går att slå. Kolla karusell motorn genom att ta bort skivspelaren och botten av mikrovågsugnen. Motorn ligger rakt nedanför skivspelare karusellen. Om motorn är korroderade eller utbränd, ersätta den.

Ytterligare frågor

Mikrovågsugn kan påverka omgivande utrustningar. Flytta mikrovågsugnen från dessa andra apparater och kontrollera att mikrovågsugn dörren stängs helt. Om inte, rengör packningar, eller byta ut dörren om det är skev. Mikron kan avge en lukt eller rök när du börjar använda den. Detta är normalt och försvinner efter använder mikrovågsugnen ett par gånger. Om mikron har icke-Matlagning konsekvensproblem (dvs. inte starta en gång, men efter några sekunder), sedan har du ett problem med dess kretsar. Kontrollera alla kretsar, och leta efter lösa anslutningar. Ersätta eller resolder dessa anslutningar.