mynewspapers.net

Mikrovågsugn behållare som inte får heta

Mikrovågsugn behållare som inte får heta


Mikrovågor är praktiska för att värma mat snabbt, men välja noga den behållare som du placera maten innan du nuke din nästa överblivna måltid. Vissa behållare är mikrovågsugn säker medan andra inte. Om en container inte är mikrovågsugn säker, behållaren kan smälta från värmen och maten kan absorbera en del av behållaren, vilket gör det farligt att äta. Mikrovågsugn-säkra behållare får inte heta från den mikrovågsugn värme. Dock om du lämnar behållaren i mikrovågsugnen tillräckligt länge, kan det fortfarande få heta i värmen från maten, som är trygg och normal. Leta efter en "mikrovågsugn säker" etikett eller färgen på behållaren.

Pyrex glas

Pyrex glas är mikrovågsugn-safe glas. Andra glas ibland har luftbubblor som värmer upp i mikron och kan splittras, men bål inte. Glaset i Pyrex behållare tål värme, så du kan använda den för att värma upp din mat säkert i mikron, och värmen från mikrovågsugnen kommer inte att värma Pyrex glas. Undvik att använda Pyrex behållare som har metall trim, som metall inte är mikrovågsugn säker.

Lexan plast

Lexan är en typ av plast som är mikrovågsugn säker och kommer inte få heta från värmen som alstras av din mikrovågsugn. Lexan är en hård och tålig plast som också inte reagerar på oljor som andra plast, så det inte färgar eller luktar mat som har lagrats i behållaren. Det är en mat-grade plast, vilket innebär att det är säkert för förvaring av livsmedel, som någon mat grad plast, du bör aldrig använda det för att lagra något annat än mat. Även om lexan plastbehållare sprickor, chips eller blir grumligt, bör du ersätta den. Lexan varar inte för evigt, men nya lexan behållare är säkra att mikrovågsugn och kommer inte få heta från den mikrovågsugn värme.

Plastpåsar och Wrap

Flera av återförslutningsbara plastpåsar är mikrovågsugn-säkra behållare som inte får heta från den mikrovågsugn värme. Dessa inkluderar Ziploc varumärke väskor som är 1 qt. eller större. De mindre påsarna finns mikrovågsugn säker, men plasten är ofta för tunn för att motstå hetta från den varma maten, så att påsarna blir varma. Saran varumärke cling film är också mikrovågsugn säker och inte kommer att få heta från den mikrovågsugn värme. Läs etiketterna eller fråga tillverkaren innan mikrovågsugnen någon återförslutningsbara plastpåsar eller cling film.

Testa behållaren

Om du är osäker på om din behållare är mikrovågsugn säker och kommer inte få heta från den mikrovågsugn värme, kan du testa den. Placera behållaren i mikron i 30 till 60 sekunder. Om behållaren är ljummet eller kallt, det är mikrovågsugn säker och inte kommer att få heta från mikrovågsugn användning. Om behållaren är varmt, det är inte mikrovågsugn säker och kommer att fortsätta att bli varm om den används för att värma mat i mikrovågsugn.