mynewspapers.net

Middag etikett när du ställer in tabellen

Middag etikett när du ställer in tabellen


Om du kommer att ha en formell middag part snart och vill vara säker på att du ställer tabellen korrekt, är det en bra idé att gå över några tabell Ange etikett innan dina gäster anländer. Veta var man ska placera bestick och tallrikar gör inte bara ditt bord ser tilltalande, men tillåter gästerna att delta i måltiden utan att känna sig obekväma.

Grundläggande dukningen

För grundläggande tabell middag inställningen, placera gaffeln till vänster tallrik, kniv och sked till höger. Om du kommer att servera bröd och smör till maten, ska små plattan för bröd samt Smörkniv, gå i det övre vänstra hörnet av plats inställningen. Smörkniv hör hemma över små bröd plattan. Glasögon för drycker bör placeras i det övre högra hörnet av plattan. Det är också acceptabelt etikett att placera en servett till vänster om gaffeln.

Informella dukning

Om att tabellen för en middag med familj eller vänner som kommer att vara informellt, föreslår korrekt etikett att lägga till några fler objekt i tabellen än en grundläggande inställning skulle kräva. För en informell middag serveras soppa, samt en sallad eller en liten förrätt. Tallriken är den första delen av inställningen, och kan placeras ovanpå en duk servett mitt i inställningen plats. Två gafflar används i den här inställningen och båda är inställda till vänster om tallriken. Större gaffeln är för huvudrätten och mindre gaffeln, som är längst till vänster av plattan, används för sallad eller förrätt. Två skedar används också för den här inställningen. Större sked är soupskeden och längst till höger av plattan. Mindre sked används till efterrätt. En kaffekopp och fat används också i denna inställning och placeras till höger om tallrik---sallad plattan går till vänster om gafflarna.

Formella dukning

När du anger tabellen för en formell händelse, dikterar korrekt etikett att alla tallrikar och bestick vara fördelade geometriskt. Tallriken bör vara exakt mitt i inställningen. Köksredskap bör vara på samma avstånd från varandra, och komplett plats inställningar bör ha en lika stor mängd utrymme mellan dem. Middag gaffeln är fortfarande placerad till vänster om tallrik, tillsammans med två mindre gafflar för fisk och sallad. Om skaldjur serveras, en mindre oyster gaffel bör också ingå i inställningen, men är placerad till höger om tallriken. Tre knivar används för inställningen också---en fisk kniv och sallad kniv, som båda går till höger om tallriken och en smörkniv, som placeras ovanpå plattan små bröd. Upp till fem glasögon kan användas när du ställer in tabellen för en formell händelse. Flammande för vatten bör placeras direkt ovanför knivarna. Champagne flöjt går till höger om flammande; det flammande och flöjt, är glasögon för rött och vitt vin placerade, samt ett glas för sherry.

Servett placering

Placera servetten på den största plattan, som är placerad mitt i inställningen plats. Om du har huvudrätten på de viktigaste plattan när gästerna sitter ner för att äta, placera servetten över bröd plattan. Servetten kan gå bredvid Smörkniv, som också vilar på den lilla plattan. Gästerna bör utvecklas deras servetter och placera dem i deras knä innan du äter.

Ytterligare Information

När betjänar dessert med en måltid, är det inte nödvändigt att lägga till efterrätt gafflar och skedar i tabell inställningen tills det är dags för denna del av måltiden, särskilt om utrymmet vid bordet är begränsat. Det går också att sätta dessert gaffel eller sked på dessert plattan innan servering det till gästerna. Knivar används i plats inställningar bör alltid placeras med bladen mot plattan.