mynewspapers.net

Mexikansk konst & hantverk för barn att göra

Mexikansk konst & hantverk för barn att göra


Mexiko är ett land som är rik på konst och kultur, och att införa barn till det tidigt vidgar sina vyer och introducerar dem till nya idéer. Det finns många olika mexikanska hantverk som kan anpassas till projekt för dina barn, som samtidigt lär dem om Mexikos historia och kultur.

Guds ögon

Guds ögon består av garn vävs mellan två korslagda träkäppar, producerar en diamant-formade vävning med olika lager av färg. I Guds ögon är tänkt att avvärja det onda ögat och förhindra otur. Olika typer och färger av garn kan användas för att skapa mångfärgad Guds ögon, och klockor kan läggas till i ändarna av prydnad för extra dekorationer.

Sugar Skulls

Sugar skulls är dekorativa kranier av socker och de är en integrerad del av den mexikanska dagen av döda. Dödas dag hedrar dem som har gått på och sugar skulls används för att dekorera gravarna. Sugar skulls bildas från socker blandat med en liten mängd maräng pulver som trycks sedan in i en form (se resurser). Sugar skulls kan ytterligare dekorerad med grädde, fjädrar, pärlor eller kostym smycken.

Cascarones

Cascarones är mexikanska konfetti ägg. Ett hål är noggrant stansade i ägget att tömma ut äggvitan och äggulan. Äggskal är sedan färgade ägg dye, akrylfärg eller finger färger. Efter att ägget är inredd, det är fylld med glitter eller konfetti eller godis och förseglade med lim och mjukpapper. Efter cascarone görs, kan det kastas på andra människor så länge det finns inget för hårt eller skarp i det, eller det kan presenteras för en nära anhörig som en gåva.

Pie tenn utskärningar

Mexikanska konstnärer skapa platt former i tin som kan hängas på granen eller i hemmet, och barn kan duplicera effekten med hjälp av tunga saxar och en paj form. Har eleverna skapa en enkel design i botten av en paj tenn och sedan ha dem klippa det. Några utmärkta design inkluderar stjärnor, blommor, månar eller händer. Punktering toppen av paj tenn cutout och sträng på en slinga av garn så att de kan visa det hemma eller i klassrummet.