mynewspapers.net

Metoder för Tenderizing kött

Metoder för Tenderizing kött


Tuffare styckningsdelar av kött är billigare än de anbud nedskärningarna på din lokala mataffär. Inte undvika att köpa dem eftersom du tror att de kommer att göra för en svag middag. Det finns många olika metoder för tuffa tenderising kött som du kan använda hemma. Det tar bara några extra minuter och livsmedelsbutiker besparingarna kan vara väl värt mödan.

Bultande

Bultande kött med en kött mörningsmedel är en mycket populär och effektiv metod för tenderising. Kött klubbor är gjorda av stål, trä eller andra tunga material med små knölar kommer ut i ändarna. Vikten av klubba slätar ut köttet i tunnare skivor och gupp bidra till att bryta upp några av bindväv. Slutresultatet är en tunn, anbud skära av kött.

Cubing

Cubing kött blir en alltmer populär metod för tenderising. Detta är gjort med hjälp av antingen en handdator som tränger kött, att göra flera små skär med varje squeeze, eller med en roller omfattas av vassa blad. Nedskärningarna resultera i mört kött, men påverkar inte dess yttre utseende.

Marinering

Låta köttet suga i en marinad, är särskilt en med många syra-baserade ingredienser, en effektiv metod för tenderising. Syran är viktigt eftersom det bryter upp tuffare vävnaden i köttet. Vin, ananasjuice, olivolja och vinäger är perfekt syra baserade ingredienser för en tenderising marinad. Olika örter och kryddor kan läggas för att uppnå önskad smak. Kött som är extremt tufft kommer att gynnas marinering över natten i kylskåp. För bästa resultat, bör att skära av kött vara helt täckt i marinaden.

Tenderising pulver

Tenderising pulver är en lätt-till-använda metoden av tenderising kött. De innehåller vanligtvis enzymet extrakt av papaya eller ananas som effektivt kan bryta upp hårda kött fibrer då stänkte på. En möjlig nackdel med dessa pulver är att de ofta inte möra djupare än ytan av köttet. De fungerar bäst på tunnare snitt.

Barding

Barding görs genom att Linda styckningsdelar av kött i bacon innan tillagning. Detta tenderises naturligt kött eftersom fettet från baconet suger i köttet när det kokar. Det ger också köttet mer smak. Efter tillagning, tas bacon bort. Denna metod är idealisk för smalare styckningsdelar av kött som inte innehåller mycket fett. Mer fettig styckningsdelar av kött, till exempel höfter eller revben, gynnar inte mycket från barding.