mynewspapers.net

Metoder för att upptäcka falska silvermynt

Metoder för att upptäcka falska silvermynt


Samla silvermynt har blivit populär som värdet av silver stiger. Många köper mynt för att lagra bort som en investering för framtiden. För andra är samla mynt en hobby. Oavsett din anledning för att köpa silver mynt, vill du se till att du köper äkta mynt. Människor som inte är mynt experter kan lätt falla offer för bedragare och förfalskare. Vet några grunderna om mynt du köper är nyckeln till att undvika falska mynt.

Instruktioner

• Hitta ett exempel på en äkta mynt på bra resurs webbplatser som "Silvermynt". Denna hemsida innehåller bilder av äkta silver mynt tillsammans med falska mynt för att lära dig skillnaden.

• Kontrollera vikten. Olika mynt har olika ungefärliga vikter som kan variera från mycket små mängder. Till exempel, enligt "Silver mynt," väger en 1796 draperad byst dollar vanligtvis ca 27 gram. Om du hittat ett mynt som vägde en hel del mer eller mindre, kan du tryggt anta det är en bluff.

• Titta på kanterna. Några mynt är präglade med jämna kanter; andra har en gräns som kallas reeding. Reeding visas som en kant av linjer på vanliga intravals runt myntet, bildar ett antal barer. Om myntet du köper har reeding när den inte borde eller fungerar inte när det ska, är det en bluff.

• Jämföra texten och numrering. Ofta falska mynt har bokstäver eller nummer som är större, mindre eller i en annan stil än det äkta myntet.

• Granska bilderna på myntet. Förfalskare ofta komma nära replikering av bilderna på de ursprungliga mynt men missförstå vissa detaljer. Titta på detaljer som frisyr eller kläder av figurerar på myntet.

• Undersök de små detaljerna av mynt. Mynt har oftast små dekorationer runt bilderna. Till exempel har 1796 draperad byst dollarn stjärnor runt bysten på huvudet sida. Originalet av myntet har åtta stjärnor på som lämnas av bysten och sju till höger. Ett annat belopp av stjärnor betyder det är fejk.

• Jämför priset på myntet med aktuella marknadsvärdet. Om någon erbjuder dig ett silvermynt för £48 som normalt säljer för £130, vara misstänksam. Bra sunt förnuft att använda är ditt bästa vapen mot förvärva ett falska mynt.