mynewspapers.net

Metoder för att göra jasmin blomma extrakt

Metoder för att göra jasmin blomma extrakt


Jasminer är buskar och växter av oliv arten som har sitt ursprung i Persien, Kina, och vid foten av Himalaya bergen. De växer numera i tropiska och varm tempererade klimatzonen. Jasmin blommor är mestadels vit även om gul och röd-rosa jasmin blommor är populära med trädgårdsmästare. De små, vaxartad vita blommorna av Jasminum grandiflorum sorten andas ut en rik, blommig doft på kvällarna. Jasmin extrakt eller eterisk olja, är en utmärkt ingrediens i världens största parfymer.

Eteriska oljor

Eteriska oljor är utdrag från olika delar av en växt som blommor, stjälkar, blad, grenar, frukt, frö eller bark. Jasmin utdrag är eteriska oljor av blommorna ensam. Blommorna plockas främst under kvällen eller natten när deras arom är mest intensiva, men vissa sorter ger doften på morgonen. Jasmin blommor har endast en liten olja koncentration och det kan kräva mellan 8 000 och 10 000 blommor att producera ett gram eterisk olja. De är mycket ömtålig och bör inte vara blåmärken som detta skulle påverka oljans kvalitet.

Sk enfleurage

Sk enfleurage är en gammal metod att utvinna eteriska oljor från fina blommor som jasmin. Det är också dyrt och tidskrävande. Nyplockade blommor placeras på brickor av färglös och luktfri animaliskt eller vegetabiliskt fett. Fettet absorberar doften över några timmar eller dagar, tar kortare tid när vädret är varmare. Kronbladen är bort och ersättas med färska blommor. Processen fortsätter tills fettet är mättat med doften. Tillsats av alkohol, som etylalkohol, separerar fettet från eterisk olja. Alkoholen avdunstar lämnar den eterisk olja, eller jasmine extrakt.

Vätskeextraktion

Vätskeextraktion är den dominerande metoden används av parfymindustrin för att producerar eteriska oljor. Blommor är nedsänkt kolväten lösningsmedel såsom aceton, hexan eller di-metylen klorid. Lösningen filtreras och destilleras för att koncentrera det, skapa ett tjockt ämne som kallas en "betong". Detta blandas med alkohol i den sk enfleurage metoden att skapa ett "absolut" och att skilja ut eterisk olja. Dock som lösningsmedel kemikalier är i den eteriska oljan, påverkar de kvaliteten av extraktet. Denna typ av jasmine extrakt används i schampo, bad geler och luftrenare.

Super kritisk vätska utvinning

Koldioxid kondenserar när de utsätts för högt tryck. Detta är känd som dess kritisk punkt och sker vid temperaturer på 31,1 grader Celsius (87,9 grader Fahrenheit) och tryck på 78,8 bar (1.142 psi). Flytande CO2 är en inert och giftfria lösningsmedel som kan ersätta de kolväten som används för att lösa upp jasmin blommor, och gör så snabbare. Den resulterande "betongen" innehåller också färre lösningsmedel rester. Det är blandat med alkohol, att göra ett "absolut" som kommer att skilja ut eterisk olja.