mynewspapers.net

Methoxyisoflavone biverkningarMethoxyisoflavone är en flavonoid, vanligtvis som ett kosttillskott och marknadsförs till idrottare intresserad av ökande styrka och muskelmassa, särskilt under träning, enligt National Center for Biotechnology Information. Experter på hälsa bibliotek klargöra att methoxyisoflavone är tippad som ett kosttillskott som fungerar som en Anabol steroid men utan biverkningar testosteron-liknande. Det finns dock inga studier för att bevisa dess effektivitet eller avsaknad av indikerade biverkningarna.

Steroid-liknande biverkningar

Methoxyisoflavone biverkningar


Användare av methoxyisoflavone, ett tillägg som gör anspråk på att ge hormonliknande förmåner liknande anabola steroider utan deras testosteron - eller östrogenliknande biverkningar, bör inte uppleva en ökning av akne, en minskning i goda kolesterolet (HDL), en förstorad prostata eller manliga mönster skallighet, enligt eVitamins. EVitamins varnar emellertid att inga avgörande studier stöder långtidsfrånvaro av dessa biverkningar.

Interaktioner

Methoxyisoflavone biverkningar


Möjliga interaktioner med läkemedel eller kosttillskott som kan uppstå med methoxyisoflavone är okänd, enligt eVitamins. Hälsa bibliotek anger att de begränsade studierna publicerade av användningsområden, effekter och interaktioner av methoxyisolfavone har ingen rimlig trovärdighet eftersom de inte publicerats i vetenskapliga tidskrifter under stränga regler.

Definierade

Methoxyisoflavone biverkningar


Även om methoxyisoflavone inte finns i stora mängder i någon en mat, enligt hälsa bibliotek, är det en isoflavone Funna i sojaprodukter. Ämnet anses vara en aktiv del av sojaprodukter och innehåller östrogenliknande egenskaper. FDA kan livsmedel som innehåller sojaprodukter skall märkas som hjärtvänlig på grund av deras kolesterolsänkande egenskaper.

Expert insikt

Methoxyisoflavone biverkningar


National Center for Biotechnology Information rapporterar att en December 2003 publicerade studie om effekterna av methoxyisoflavone, även de beräknade muskelbyggande effekterna av tillägget inte var insett. Studien avslutar att anabola/katabola hormonet av tyngdlyftning idrottsmän som använt tillägget var opåverkad. De enda hållbara resultat rapporterade är att förhindra förlust av benmassa som vad som sker i osteoporos och minskning av benresorption.

Varning

Methoxyisoflavone biverkningar


Kosttillskott som methoxyisoflavone är inte lika strikt övervakad eller regleras av den amerikanska Food and Drug Administration som läkemedel och livsmedel som finns. Så det finns ingen federal krav föreskriver att ett kosttillskott måste leva upp till sina effekt påståenden eller testas som säkra. Säkerhet och effekt är ansvar för tillverkaren, så konsumenterna bör konsultera sin läkare eller apotekare innan du startar ett nytt kosttillskott.