mynewspapers.net

Metallisk smak i munnen symtom

Metallisk smak i munnen symtom


Metallsmak i munnen är ett vanligt symptom, och även om det kan vara obehagligt, det är normalt inte en indikator på ett allvarligt problem. Vad du uppfattar som en metallisk smak kan vara fallet för en rad olika skäl. I de flesta fall har du den roliga smaken i munnen på grund av prenatal vitaminer eller receptbelagda antibiotika. Naturligtvis finns det situationer där en metallisk smak är ett tecken på ett tillstånd som kräver din uppmärksamhet.

Medicinering

Olika läkemedel har olika biverkningar, men en biverkning som ett överraskande antal läkemedel kan orsaka är metallsmak i munnen. Allmän antibiotika kan utlösa detta, samt antidepressiva, anestetika såsom lidokain och prenatal vitaminer. Läkemedel för viktminskning, diabetes, högt blodtryck, artrit, alkoholism, hjärtsvikt, giardiasis och Trikomonasinfektion kan alla orsaka metallsmak i munnen.

Dålig munhygien

Hur är din borsta och tandtråd vanor? Det är möjligt att förekomsten av bakterier i munnen, eller gingivit eller parodontit, orsakar din mun har en metallisk smak. Tand infektioner kan också orsaka din mun har en metallisk smak. Om du är benägen att blödande tandkött, kanske som faktor i som källa för att metallisk smak. Om du inte är för närvarande under en tandläkare vård för gingivit eller andra mun, tand eller tandkött problem, boka tid och ta reda på om den metalliska smaken du upplever är ett tecken på ett problem.

Medicinska tillstånd

Metallisk smak i munnen symtom


Om du tar i för mycket järn, eller om du upplever en födoämnesallergi, som kan vara orsaken till den metalliska smaken i munnen. Vissa cancerformer, magsår, lichen planus, njursjukdom, akut njursvikt, burning mouth syndrom och överdoser av koppar, selen, kvicksilver eller jod finns också skäl för en metallisk smak i munnen.

Kontrollera din vattenförsörjning

Koppar är ett mineral som finns i kroppen, men när du äter för mycket av det, du sätter dig i riskzonen för koppar toxicitet. Även lite av överskott kan leda till huvudvärk, yrsel, svaghet, magsmärtor, illamående, kräkningar, diarré och metallsmak i munnen. Koppar kan flagna av kopparrör som leverera vatten till många hus och byggnader. Om ditt vatten kommer från en brunn, är det möjligt att vattennivåerna kan behöva kontrolleras för den koppar och andra mineraler som finns.

Att förhindra en metallisk smak i munnen

Om den metalliska smaken i munnen inte är från din vattentäkt, det är inte orsakas av en viss medicin eller munhygien problem, och du har haft en senaste hälsokontroll och du är säker på att du inte lider av några medicinska problem, kan sedan du förbättra din dagliga tandborstningsvanor. Borsta två gånger dagligen, och se till att skrapa eller borsta ytan av tungan. Naturligtvis, det finns en god chans att det finns ingen riktig anledning för den metalliska smaken i munnen, och det finns inget du kan göra för att förhindra det eller göra det gå bort. Om detta händer att vara fallet, använda munvatten och tuggummi eller Minttabletter för att lindra otrevligheter.