mynewspapers.net

Mest hälsosamt sätt att äta morötter

Mest hälsosamt sätt att äta morötter


Med sin mångsidighet, tilltalande färg och naturligt söt smak, har morötter blivit en stapelvara i många kök. Beredningsmetoder inkluderar serverar dem rå, kokt, kokt och även riven i kaksmet skapa smakrik kakor och muffins. Morötter är också mycket näringsrika, som ger den bästa vegetabilisk källan av Vitamin A, som är höga i antioxidanter som en bra källa till fiber. Att göra morötter en regelbunden del av kosten är fördelaktigt i någon form, men att välja den bästa produkten och hur de är förberedda kan öka dessa förmåner.

Instruktioner

• Köp morötter som har en enhetlig färg och är fast i handen. Kassera morötter som har sprickor i huden, fläckar eller är seg och halta. Om den gröna och lummiga toppen fortfarande på, leta efter en frisk, livfull färg till bladen.

• Förvara morötter, otvättade, i skarpare lådan av kylskåpet. Hugga av lummiga toppar före förvaring och Linda in dem i hushållspapper för att absorbera fukt. Koka morötter medan roten ligger fast. Grönsaker som har blivit slapp inte längre hälsosamma bäst.

• Tvätta morötterna före tillagning genom att hålla dem under kallt vatten och försiktigt skrubba med en grönsak borste. Detta kommer att ta bort smuts eller skräp. Morötter som köps på en farmers market kan ha något mer smuts än de köpt på en stormarknad.

• Koka morötterna i lättsaltat vatten tills de blivit bara gaffel anbud. Journal för jordbruk och Livsmedelskemi rapporterade i januari 2010, "sammantaget kokande var bättre för morötter, zucchini (squash) och broccoli än kokning, stekning eller serverar dem rå." Tillagningen sötar och mjukar upp roten, göra den mer tilltalande och lättare att smälta utan att förlora några nyttiga betakaroten.

• Lägga en liten mängd fett till morötter. Inte bara kan detta förbättra smaken för vissa ätare, men fetterna också hjälpa kroppen att absorbera den morot näringsämnen. Dr Steven K. Clinton, en näring forskare vid Ohio State University, fann att personer som äter livsmedel med fett absorberas näringsämnen som betakaroten sju gånger mer än de som åt livsmedel oformaterad. Extra smak kan också öka mängden grönsaker människor äter. "Att sätta på saker som gör att det smakar bättre kan förbättra din äta erfarenhet och göra mat smakar bättre, så att du är mer sannolikt att äta grönsaker ofta," enligt Clinton. Att hålla måltiden frisk, använda enkelomättade eller fleromättade fetter som olivolja, solrosolja eller safflorolja oljor.