mynewspapers.net

Mephibosheth Bibeln berättelsen aktiviteter för barn

Mephibosheth Bibeln berättelsen aktiviteter för barn


Bibeln berättelser, när berättade ordentligt och gör förstås, Bibeln en källa för spännande lärande snarare än bara en gammal bok inspirerande gäspar. Bibeln berättelsen om Mephibosheth erbjuder barn en inspirerande konto undervisning flera lektioner. Berättelsen börjar med Mephibosheth inför ett stort hinder som en 5-årig pojke, och slutar med Mephibosheths efter att ha levt ett liv i utmaningen och framgång.

Mephibosheth och historia bakgrund

Ta dig tid för att grundligt förstå Mephibosheth och hans inspelade liv. Han hade en grov början, efter att ha varit lamslagen när hans sjuksköterska släppte honom efter att ha hört att Mephibosheth far och farfar dog i strid. Han var bara 5 år gammal då. Senare, efter att ha börjat sin egen familj, försökte Konung David av Jerusalem hedra det förbund han gjorde med Mephibosheths förfäder och gav honom egendom och en särställning på det kungliga bordet.

Aktiviteterna alternativen

Re normativa händelser som hänt i Mephibosheths liv hjälper barn få känslan av hans berättelse. Stora evenemang inkluderar nedgången som lamslagit honom. övergången från staden Lodebar till Jerusalem, där han sedan var tillåtet att sitta vid kungliga bordet, även som en krympling; att vara förtalad av tjänare Ziba till kung David, och konungen, i ilska, lovar att ge alla Mephibosheths mark till Ziba; och Davids senare lära sig sanningen om Mephibosheth och beställning Ziba och Mephibosheth att dela upp landet, medan Mephibosheth erbjöd sig att ge sin andel till Ziba. Sådan rekonstruktioner kan vara i form av en lek med flera tecken. Ha varje barn fokus på egenskaper som är specifika för varje tecken, och på konsekvenserna av att utnyttja dessa egenskaper i verkliga livet. Enkla dräkter och rekvisita gör rekonstruktioner ännu mer minnesvärd.

Lektioner i historien verksamhet

Som täcker dessa händelser via berättelse verksamhet kan lära värdefulla lärdomar till barn. Det faktum att Mephibosheth blev handikappade vid så unga år men övervann det hindret--även till grad att ha sin egen familj och sitter med royalty--Lär barnen att ett handikapp inte betyder ett förlorat liv. Ytterligare, den generositet som Mephibosheth visas mot Ziba, även efter att vara förtalad, erbjuder ett bra exempel i ödmjukhet, osjälviskhet och förlåtelse.

Extra aktivitet alternativ

Även spela rekonstruktioner kan vara mer interaktiv och ge mer bestående intryck på barn, kan andra aktiviteter också vara värdefullt. Dessa kan omfatta ritning eller färgämnen bilder föreställande stora scener i Mephibosheths liv; med ett par kryckor med bundna ben för att bättre förstå verkligheten av att leva med funktionshinder ben; eller helt enkelt läsa högt kontot--med tillfällig hjälp från en vuxen--på 2 Samuel 4:4. 2 Samuel 9:1-10; 2 Samuel 19:15-30.