mynewspapers.net

Memory Garden idéerMinne trädgårdar är oftast planterade för att fira livet av en älskad person eller grupp av personer, eller en historisk eller tragiska händelse. Ibland serverar en trädgård att hedra och stimulera minnet av någon som håller på att förlora hennes minne till en sjuka, som Alzheimers sjukdom. Oavsett om din minne trädgård är menade som en gemenskap samla utrymme eller en liten, privat memorial till en älskad, välja växter och utsmyckningar som bjuder in färg och liv in i trädgården.

Minne träd

Memory Garden idéer


Plantera ett stort träd eller skogsdunge som en central del av trädgården. Träden ger skugga, fågelhabitat och en känsla av tidlöshet, som många trädslag klarar av att leva i hundratals år, symboliserar uthållighet minne. En University of Illinois tillägg artikel om memorial träd citerar trädgårdsodling pedagog Jeff Rugg som säger, "Plantera ett träd på någons ära kan göra en mycket långvarig gåva minnesdag." Välj ett träd som har särskild betydelse för den älskade du hedra. Till exempel ta en stickling från weeping willow i hans gårdsplanen som han älskade att sitta under.

Citera stenar

Memory Garden idéer


Strö över trädgården med stenar ristade med citat som den eller de personer som memorialised höll kär. Sådan funktion hjälper besökarna kom ihåg personens anda av liv. Till exempel, om din älskade var en ivrig läsare med en förkärlek för fåtölj resor, skapa en bana-sten bana med suggestiva resor citat i stenarna, som Mark Twains berömda uppmaning, "tjugo år från nu, du kommer bli mer besviken av de saker som du inte gjorde än av som du gjorde. Så kasta bort bowlines. Segla från safe harbor-systemet. Catch passadvindarna i dina segel. Utforska. Dröm. Upptäck." Alternativt kunde en minne trädgård för lokala veteraner från ett utländskt kriger innehålla citat om fred, frihet och ära. Om att ha beställnings-graverad stenar är över budget, sätta upp graverade metall eller trä plack i stället.

Butterfly GardenUtforma en del av trädgården--om inte hela trädgården--att locka och kvinnojour fjärilar, särskilt om den person som firade älskade dem. (En University of Vermont förlängning artikel på att skapa memorial gardens råd tar de älskade sin smak i beaktande. For example, "om röda var hans eller hennes favorit färg, överväga plantering trädgård som huvudsakligen består av röda nyanser med en enda accentfärg som silver.") Ta wildlife tanken ett steg längre och designa trädgården som en fristad, att bli certifierad som en wildlife habitat genom National Wildlife Federation. Sådan trädgård skulle vara ett perfekt sätt att minnas någon som kände en nära anslutning till den naturliga världen.