mynewspapers.net

Medrol dos pack instruktioner

Medrol dos pack instruktioner


Medrol, vet också som methyprednisolone, en medicinsk steroider används för att befria kroppen av inflammation. Detta läkemedel används för att behandla tillstånd som astma, allergiska hudsjukdomar, artrit, lupus, ulcerös kolit och andra medicinska problem där en steroid läkemedel kan hjälpa. Endos förpackning kan patienten att få en terapeutisk dos av steroid i sex dagar för att förhindra inflammation i kroppen.

Hur man använder DOS Pack

En Medrol endos förpackning innehåller 21 4-milligram piller som varade i sex dagar. Patienten börjar med sex piller (24 milligram) och tar en färre varje dag, tills förpackningen är klar. Piller tas oralt med ett helt glas vatten före frukost, efter lunch, efter middagen och vid sänggående (enligt dagen). Patienten får en stark dos av steroid den första dagen av behandling och eftersom dosen minskar i slutet av den sjätte dagen, inflammatoriska problemet bör avta. Om ditt medicinska tillstånd inte förbättras, kontakta din läkare för att åter utvärderas. Lagra denna medicin borta från värme och fukt. Informera din läkare av alla de mediciner du tar (recept och över disk) och andra sjukdomstillstånd som du har innan du tar en Medrol endos förpackning. Om du är planerade för kirurgi, vara den medicinska personalen medveten om att du är på en Medrol endos förpackning. Det bör aldrig tas om du är allergisk mot metylprednisolon eller har en svampinfektion. Eftersom steroider kan försvaga immunsystemet, undvika människor som har förkylningar och influensa. Kontakta din läkare om du blir utsatt för mässling eller vattenkoppor, då dessa sjukdomar kan bli allvarligt när en person är på steroid medicinering. Försök inte stoppa piller plötsligt ta piller i DOS pack enligt anvisningarna. Obehagliga abstinensbesvär kan visas om du inte avvänja steroider gradvis. Steroid abstinenssymtom inkluderar ledvärk, muskelvärk, trötthet, huvudvärk, illamående, kräkningar och feber.

Biverkningar av Medrol endos förpackning

Methyprednisolone har några biverkningar såsom sömnlöshet, humörsvängningar, svettning, huvudvärk, illamående och andra mindre obehag som inte är allvarliga och kan minska när kroppen anpassar sig till medicineringen. Kontakta din läkare om du har problem med din vision, andnöd, svullnad, blodig eller stanna kvar avföring, Snabb puls, högt blodtryck eller svaghet i benen, vilket kan indikera att du förlorar kalium. Food and Drug Administration förlägger Medrol som en kategori C under graviditeten, vilket innebär att denna medicin kan vara skadliga för fostret. Berätta för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravida under denna steroid behandling. Methyprednisolone kan passera i bröstmjölk, så det kan skada ett ammande barn.