mynewspapers.net

Medicinska skäl för att bränna fötter

Medicinska skäl för att bränna fötter


Brännande fötter är vanligast hos personer med diabetes eller de över 50 år. men det kan hända vem som helst. En brinnande fot kan vara mindre tillstånd som fotsvamp, behandlas med OTC-läkemedel eller det kan vara ett symptom på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Personer som har haft brännande fötter beskriver det som att gå på glödande kol.

Medicinska skäl för att bränna fötter

Nervskador

Nervskador som händer med människor med diabetes kan orsaka brännande fötter. Nervskador är också resultatet av alkoholism och vitamin brister. En annan orsak till nervskador som kommer att påverka fötterna är tungmetallförgiftning.

Nerv Entrapments

En nerv brottsprovokation uppstår när vanligtvis vätska, trycker på nerven. Ett exempel på detta är tarsal tunnel syndrom. Detta är när nerven böjer sig runt inre ankeln. Böjen gör nerven benägna att inflammation och ger en brännande känsla i foten. Sjukdomar som reumatoid artrit kan också orsaka nerv entrapments på grund av svullnad i leden, som trycker på nerven.

Blodsjukdomar

Blodsjukdomar som trombocytopeni och perniciös anemi kan orsaka fötter att kännas som de brinner. Trombocytopeni är en låg blodplättsräkning. Perniciös anemi är när kroppen inte gör tillräckligt många röda blodkroppar. Detta kan inträffa när kroppen inte längre kan absorbera vitamin B12 eller finns det en B12-brist.

Reflex sympatisk dystrofi

Reflex sympatisk dystrofi händer när det har varit ett trauma eller en operation. Detta kan orsaka sveda i foten.

Erythromelalgia

Erythromelalgia är en cirkulatorisk störning som orsakar fötterna har en brännande känsla. De kommer också blir röd, varm vid beröring och anbud. En erythromelalgia episod kan pågå flera minuter eller flera dagar.