mynewspapers.net

Medicinska fördelarna med honung för viktminskning

Medicinska fördelarna med honung för viktminskning


Honung är känt för sin söta smak, men det erbjuder också hälsa och viktminskning fördelar för de som konsumerar det. En servering av honung – en matsked — innehåller 60 kalorier och anses vara tre gånger så söt som socker, enligt näringsämne fakta och naturlig nyheter, respektive. Packad med vitaminer och näringsämnen, kan honung fungera som ersättning för friska och tillfredsställande att socker och konstgjorda sötningsmedel när man försöker gå ner i vikt.

Näringsrik

Dem som försöker gå ner i vikt ofta ersätta socker, majssirap eller andra konstgjorda sötningsmedel med honung i recept. Detta är medicinskt välgörande eftersom honung är mer näringsrik än socker och konstgjorda sötningsmedel, enligt Natural News. Exempel på vitaminer och mineraler finns i honung är Vitaminer B2, B3, B5, B6, C, kalcium, järn, magnesium och fosfor.

Lågt glykemiskt index

Honung är en kolhydrat, är det lägre på glykemiskt index än liknande sötningsmedel, såsom sackaros och hög-fruktos majssirap. Dieters utnyttja glykemiskt index för att avgöra hur äta en viss mat påverkar ditt blodsocker. Livsmedel med hög på index orsaka blodsocker spikar som kan leda till viktökning och inflammation. Livsmedel lägre på index tar längre tid för kroppen att smälta – detta gör dig att känna dig fylligare längre.

Antioxidanter

Honung är ansedd en superfood på grund av dess förmåga att bekämpa skadliga ämnen som kallas fria radikaler, enligt The Daily grön. Fria radikaler finns i skadliga ämnen, som tobaksrök, som kan bryta ner kroppens vävnader och orsaka för tidigt åldrande och sjukdomar. Honung har så många antioxidanter som vissa frukter och grönsaker – inklusive så mycket C-vitamin som en tomat. Honung innehåller antioxidanter som kallas oligosackarider som hjälper till att neutralisera fria radikaler och öka mängden av hälsosamma bakterier i tjocktarmen. Mörkare honung har befunnits innehåller mer antioxidanter än ljusare färgade honung.