mynewspapers.net

Medicinska fördelarna med Aloe Vera

Medicinska fördelarna med Aloe Vera


Aloe vera har använts medicinskt sedan urminnes tider, men använder det vid högre doser och längre än rekommenderat kan orsaka allvarliga biverkningar. Den amerikanska Food and Drug Administration beordrade avlägsnande av over-the-counter laxerande produkter som innehåller aloe vera från den amerikanska marknaden på grund av oro för säkerheten. Dessutom finns det begränsade vetenskapliga uppgifter bekräftar effektiviteten av aloe vera för någon hälsotillstånd. Därför först tala med din läkare innan du använder aloe vera medicinskt.

Identifiering och dosering

Aloe vera är också känd av namn som aloe elefantens gall, bränna växten, cape aloe, mirakel växt, växten av odödlighet och lily i öknen. Doser av aloe tas genom munnen för förstoppning omfatta 100 till 200mg av aloe eller 50mg av latex. Aloe för lokal applicering är tillgänglig som en 0,5% kräm som vanligen tillämpas tre gånger om dagen.

Användningsområden

Aloe appliceras på huden för att behandla hudsjukdomar som brännskador, sår, köldskador, psoriasis, artrit och munsår. Vissa människor tar aloe genom munnen för att behandla olika villkor, inklusive förstoppning, astma, diabetes, epilepsi, magsår, artrit och tarmsjukdomar som ulcerös kolit. Det är också vidtagits för att lindra några av de problem som följd av strålbehandling.

Effektivitet

Enligt den naturliga läkemedel omfattande databas, eller NMCD anses aloe vera vara möjligen effektivt för behandling av psoriasis när de appliceras lokalt i fyra veckor. Det är också möjligen effektivt för behandling av förstoppning när tas genom munnen, även om det kan ta upp till 10 timmar för laxerande effekten att arbeta, säger NMCD. Det finns begränsad information att betygsätta effektiviteten av aloe vera för något annat medicinskt syfte.

Överväganden

Aloe vera inte har visat viktiga biverkningar när det appliceras på huden, rapporterar den amerikanska nationella Center för komplementär och alternativ medicin eller NCCAM. Men varnar magen kramper, diarré och sällsynta fall av akut leverskada har rapporterats från aloe vera när tas genom munnen, NCCAM. Aloe vera kan också lägre blodsockernivåer när det tas oralt så diabetiker behöver noga övervaka sina blodsockernivåer.