mynewspapers.net

Medicinsk kommunikation karriärer

Medicinsk kommunikation karriärer


En karriär inom medicinsk kommunikation (även kallad MedComms) innebär att tillhandahålla konsulttjänster till läkemedelsindustrin. Du kan antingen arbeta för en myndighet som främjar ny medicin eller anlitas som konsult. För en konsult förväntas ha en doktorsexamen eller forskarutbildning kunskapsnivå, har djupt vetenskaplig och medicinsk kunskap, att kunna bedriva forskning och att kunna ge föreläsningar.

Allmänna tjänster

Organ hantera utvecklingen av kliniska prövningar och får också underrätta den medicinska industrin om nya droger. De arbetar också på allmänna medvetenheten om nya läkemedel för att industrin insiders och marknadsföring. Andra tjänster inkluderar: träna kostnaderna för nya medicinska prövningar tillsammans med de ekonomiska aspekterna av forskning och utveckling. att ge information till medicinska publikationer och tidskrifter. organisera presentationer vid konferenser och före rådgivande styrelser; tillhandahåller omfattande material för fackpress och arrangera kassan objekt och mässmontrar.

Medicinska författare

Skribent och vetenskapliga kopia informerar den medicinska industrin om nya eller förbättrade droger genom olika publikationer och tidskrifter. En doktorsexamen är en fördel för denna position men det är inte nödvändigt. En läkare examen eller post-doc erfarenhet är krävs för organ som är specialiserade i medicinsk utbildning och ekonomi men mindre så för PR roller eller positioner med reklambyråer. Du kommer att förväntas komma med effektiva annonskampanjer och kommer också att behöva delta i konferenser och möten över hela världen.

Medicinska redigering

Kombinera rollerna för skriva och redigera, kommer du att förväntas producera originalartiklar och redigera andra författares arbete. Du kommer att kontrollera för vetenskaplig noggrannhet och grammatiska fel som redaktör. Medicinska redaktörer rekryteras oftast först som författare. Författare sedan vidare till placera av biträdande redaktör (även känd som en redaktionell assistent.)

Kontohantering

Detta team ansvarar för att se till att projekten levereras i tid och inom budget. Du kommer att förväntas förbereda kostnadsberäkningar, följa upp projekt, etablera kontakt med medlemmar och leverantörer, hålla förhandlingar med kunder och förbereda fakturor. Kundansvariga kan gå på att bli konto direktörer. En vetenskaplig bakgrund är en fördel när du arbetar i denna roll.

Event management

Förväntas att delta i konferenser och möten och att stå inför rådgivande stiger ombord över hela världen. Du kommer att delta i produktionen av reklammaterial och kommer också att förväntas bok arenor, flyg och hotell. En bakgrund i gästfrihet eller management är en klar fördel eftersom du kommer att behöva ta hand om alla detaljer på konferenser och möten. Det blir en hel del resor inblandade och du måste kunna hantera stress bra.