mynewspapers.net

Medicineringen för inkontinens hos kvinnliga hundar

Medicineringen för inkontinens hos kvinnliga hundar


Många djurägare blir förskräckt vid åsynen av deras hund läcker urin som hon sover eller lämnar en stadig ström av "kissa" som hon nonchalant går tvärs över rummet. Inkontinens hos kvinnliga hundar, men är en gemensam problem på grund av spaying, ålderdom, spinal villkor och fetma samt urin och urinvägsinfektioner. Lyckligtvis, en mängd läkemedel kan behandla detta tillstånd.

Dietylstilbestrol (DES)

Enligt en artikel med titeln "Hund hälsa: urininkontinens" på veterinär 4 Petz hemsida, efter en spay, producerar en hund kroppen lägre nivåer av östrogen behövs för att bibehålla urinblåsan styrka. Dietylstilbestrol (DES) är en gemensam östrogen substitutionsterapi, säger artikeln. Administrera en dos per dag i en vecka och sedan två till tre doser varje vecka därefter råder Mary Straus, i en artikel med rubriken, "Inkontinens i hundar", som publicerades i September 2006 utfärda hela hunden tidning och återges på webbplatsen DogAware. Straus säger att medan DES är säkert i de flesta fall, i sällsynta fall kan det resultera i permanent dämpning av benmärg vilket leder till anemi.

Phenylpropanolamine (PPA)

Phenylpropanolamine (PPA) är en annan gemensam medicin används för att behandla inkontinens. Enkelt uttryckt gör PPA hundens hjärna mer eftertryckligt berätta hennes blåsan att behålla urinen, enligt Mar Vista Animal Medical Center, på klinikens hemsida. Administrera två till tre doser per dag, råder Straus. Medan de flesta hundar kan hantera PPA utan problem, enligt Mar Vista, vissa kan äta mindre, blir mer irriterad och uppleva en förändring i blodtryck.

Imipramin

Om din hund inte reagerar på antingen eller PPA, rekommenderar Mar Vista imipramin, som du kan använda med PPA som en kombinerad behandling. På kliniken säger att medan "människor" läkare använder imipramin för att minska ångest, veterinärer ordinerar det för att koppla av muskelfibrer runt hundens urinblåsa, underlätta urin retention. Andra droger i den här familjen inkluderar Oxybutynin och Flavoxat.

Gonadotropin Releasing hormon (GnRH)

En studie att visades i Theriogenology tidning och omtryckt på PubMed webbplats noterar att Gonadotropin - Releasing hormon (GnRH)--som inkluderar Leuprolide, Deslorelin, Buserelin och Triptorelin--kan användas ensam eller tillsammans med PPA. Studiens författare administreras sju hundar med GnRH hormoner i 2003, och alla hundar utom en underhållna kontinens för genomsnitt 247 dagar. Återstående hunden, enligt studien, fick en kombinerad behandling av GnRH hormon och PPA och kunde bibehålla kontinens för genomsnitt 159 dagar. Enligt Iris Margareta Reichler, Wolfgang Jochle, Claude A. Piche, Malgorzata Roos och Susi Arnold, i en undersökning från 2006 som verkade Theriogenology journalen och återges på katten. INIST hemsida, upprätthålls nio av 22 spayed kvinno-hund får GnRH hormoner kontinens 70 till 575 dagar. I en annan 10 hundar visade författarna att GnRH hormoner minskar inkontinens med minst 50 procent.

Naturläkemedel

Växtbaserade läkemedel kan vara fördelaktigt för behandling av inkontinens, särskilt om din hund förevisa biverkningar av andra mediciner. Enligt Mary Straus, i en artikel med rubriken, "Inkontinens i hundar" som visades i September 2006 av hela hunden Journal och återges på DogAware hemsida, corn silk är den vanligaste naturläkemedel, men andra inkluderar hallonblad, åkerfräken, saw palmetto, nässlor root, kvickrot, uva ursi, Småborre, marshmallow och groblad. Hon föreslår att ge din hund en plats te genom att blanda 1 msk av en av dessa örter med 2 koppar kokande vatten, och administrera 1 tesked te per 9.07 Kilogram kroppsvikt, två gånger om dagen. Andra växtbaserade alternativ, enligt Straus, inkluderar kinesiska örter eller kommersiella örter vanligen tillgänglig i djuraffärer.