mynewspapers.net

Medicinering för att bryta upp en slem hosta

Medicinering för att bryta upp en slem hosta


Du är olycklig. Du hosta upp slem, halsen är öm och allt gör ont. Ligger i sängen verkar vara en bra idé, men du vill ha lite medicin att bryta upp slemmet i din hosta. Så du går till apoteket och se alla mediciner som lovar att bota din slem hosta. Ditt huvud börjar ont eftersom det finns alltför många val. I listan nedan, kommer dock ta din huvudvärk bort, eftersom dessa läkemedel har använts i årtionden för tunn och lossa slem.

Guaifenesin

Guaifenesin, det generiska namnet för Mucinex, som är den gyllene standarden för gallring slem är i klass av läkemedel som kallas slemlösande. Det är tillgängliga över disk och den typiska dosen är 600 milligram varje tolv timmar. Övriga doser finns tillgängliga och din läkare kommer att rekommendera den rätta dosen för dig. När du tar denna medicin, måste du dricka mycket vätska. Om du har druckit nog, din slem blir tunnare och lättare att hosta upp. Det är viktigt att komma ihåg att guaifenesin kombineras ofta med andra droger såsom hosta suppressants och avsvällande medel. Se till att du vet ingredienser i alla mediciner du tar. Om du har några frågor, fråga din läkare eller apotekspersonal.

Pepparmyntsolja

Pepparmyntsolja har använts i folkmedicinen i århundraden som en avsvällande, hosta suppressant och för att lindra halsont. Enligt University of Maryland Medical Center, kan pepparmyntsolja också användas för tunn och lossa slem. Pepparmyntsolja kan hittas i hälsokostbutiker över hela landet. Gnugga tre droppar pepparmyntsolja på bröstet och du kommer att hosta upp tunnare slem på nolltid.

Kungsljus olja

University of Maryland Medical Center, rekommenderar även ört kungsljus. Kungsljus har användes traditionellt för att behandla luftvägsinfektioner och funnit tunna och bryta upp slem. Kungsljus olja kan tas internt, men frön av denna växt är giftig. Tala med din läkare om det belopp som du ska ta.

Eukalyptusolja

Enligt LiveStrong.com används eukalyptusolja för att lossa och tunn slem. Vetenskapliga bevis, dock saknas, men många människor svär vid det. Tala med din läkare om hur mycket du ska ta. Det är viktigt att komma ihåg att eukalyptusolja ska aldrig användas på barn eller spädbarn.

Tips

Tala alltid med din läkare innan du försöker de ovanstående åtgärderna. Både över disk droger och örter har biverkningar och kan störa de andra mediciner du tar.