mynewspapers.net

Medicin för ont i halsen under graviditeten

Medicin för ont i halsen under graviditeten


Att vara gravid kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar såsom ont i halsen, men du kan inte ta någon form av medicinering utan medicinsk övervakning från leverantören av hälso-och sjukvård. Detta innebär att du ofta är kvar letar efter sätt att hantera dina symtom utan att använda medicin som kan skada ditt barn. Välj läkemedel som är kända för att vara säker, eller Ring din läkare om du har några frågor.

Smärtlindring

Om du har ont i halsen, kan du ta vissa over-the-counter smärtstillande medel som hjälper dig att må bättre. Ibuprofen är generellt inte säker under graviditeten, är paracetamol säkert att ta. Om din halsont verkar kvarstår eller förvärras över tid, boka tid för att besöka din läkare som kan ordinera ett antibiotikum om halsont är resultatet av något mer än en vanlig förkylning, t ex streptococcus.

Kall läkemedel

Du bör aldrig ta någon typ av kall medicin under graviditeten, om inte med uttryckligt tillstånd från leverantören av hälso-och sjukvård. Kall läkemedel erbjuder inte bara smärtlindring, men kan också vara hosta suppressants, avsvällande medel och slemlösande, av vilka några inte kanske är säker för graviditet. Missta sig på sidan av försiktighet och ta bara paracetamol tillsammans med andra läkemedel som din läkare har ordinerat.

Naturmedicin

Om du inte vill ta några over-the-counter medicin mot din halsont, ser att homeopatisk medicin att ge dig viss lättnad utan användning av droger. Te med citron och honung kan vara mycket lugnande till halsen. Gurgla med varmt saltvatten tre gånger per dag kan döda alla bakterier varigt i halsen. En varm dusch eller en imma luftfuktare kommer att hålla din hals fuktig och minska smärtan. Lägga till några eucalyptus i en kastrull med kokande vatten och andas i några av ånga. Dessa åtgärder är säker när du är gravid och mycket effektiv.