mynewspapers.net

Medicin för kollapsade luftstrupen hos hundar

Medicin för kollapsade luftstrupen hos hundar


Om din hund har fått diagnosen luftrör kollaps, det kan tyckas vara förödande nyheter, men med rätt skötsel, lugn miljö och medicinering, din hund kan leva en normal livslängd.

Funktioner

Kollapsade luftstrupen uppstår när luftstrupen förlorar sin elasticitet och slätar ut, eller kollapsar. Symtomen är upprepade hosta "trollformler" som ofta låter som en tutande gås. Små hundar är mycket mer benägna att utveckla detta tillstånd när de blir äldre.

Behandling

Läkemedel godkända för kollapsade luftstrupen inkluderar en kort kurs av steroidbehandling, hosta suppressants och bronkdilaterare. Om din hund är överviktig, att förlora vikt tar trycket av luftstrupen och hjälpa hans tillstånd, enligt Dr. Arnold Plotnick i avsnittet hälsa på Petfinder.com.

Betydelse

Hundar som behandlas med de olika godkända läkemedel ofta lever ett helt liv. En hund med en komprimerad luftstrupen bör inte uppmuntras att utföra rigorösa övning eftersom detta kommer att göra hosta värre. Dessutom kommer att byter från en krage till en sele minska irritation i luftstrupen, enligt Dr Race Foster på Peteducation.com.

Överväganden

Yorkshire terrier är den ras som är mest mottagliga för utveckla kollapsade luftstrupen.

Varning

När medicinering inte längre hjälper symptomen, det finns ett kirurgiskt ingrepp som innebär öppna luftstrupen med hjälp av plastringar och suturering dem till luftstrupen.