mynewspapers.net

Medias negativa effekter på unga kvinnorMedia--om TV, film, tidningar eller Internet--har haft pervasively negativt på kvinnor sedan mitten av nittonhundratalet. Med den konstanta påtryckningar att bli så vacker och eftertraktade som kvinnorna i sidorna av retuscherade tidskrifter och på vita duken, skyr unga kvinnor att omvandla till sina idoler--även om det innebär att fysiska och känslomässiga skada sig själva.

Oseriöst utgifterna

Den mest uppenbara negativa effekten av media på en ung kvinna är dess förmåga att påverka henne att spendera pengar på objekt som hon tror kommer att förändra sitt utseende eller på objekt som har varit peddled till henne av skådespelerskor och modeller hon beundrar. Statistik visar genomgående att en kvinna är mer benägna att köpa en kändis-stödde produkt eller kosmetika som hon sett i annonser till en tidning.

Låg självkänsla

Oavsett hur naturligt attraktiv en flicka, det kan växa känslomässigt dränerande att känna som du alltid måste sträva efter att på något sätt ser bättre ut. Förutom den extra fysisk ansträngning som detta kräver, är ständigt försöker uppnå en viss "look" bunden att orsaka psykiska skador i form av låg självkänsla när flickan i fråga inte kan exakt replikera utseendet på en viss kändis.

Ätstörningar

I samma anda som låg självkänsla, kan depression över sitt utseende också resultera från långsiktig exponering för de waifish, bröst-implanteras kvinnor kämpat av media. Detta missnöje kan leda till extrema beteende, främst ätstörningar som anorexi och bulimi. Viljan att vara så mager och celluliter-fri som flickor att unga kvinnor se paraderade runt i minimala kläder driver dem till sådana högriskbeteende.

Plastikkirurgi

Final – och mest drastiska – effekten av media på unga kvinnor är tron att plastikkirurgi är viktigt. Känsla finns det inga alternativ till att få samma egenskaper som de berömda kvinnor som de ser som fysiskt felfri, kommer att unga kvinnor gå så långt att få Fettsugning, bröstimplantat, och även facelifts--allt väl innan den Geriatriska åldern.