mynewspapers.net

Media påverkan på ungdomsbrottslighet

Media påverkan på ungdomsbrottslighet


Enligt Office of Juvenile Justice och Delinquency Prevention, juvenil gripandet priser klättrade stadigt under de två årtiondena leder till deras topp 1996. Sedan dess har föll juvenil gripandet priser konsekvent fram till 2008, det senaste året för vilket statistik finns tillgänglig. 2008 priser visade lägre totala ungdomsbrottslighet än 1980 som en droppe i våldsbrott nivåer som till 1980-talet. Dessa förändringar lämna vissa experter undrar i vilken utsträckning media påverkar ungdomsbrottslighet.

Filmer

En 2003 rapport från Institutionen för psykologi vid Iowa State University och andra universitet slutsatsen att exponering för media våld ökar chanserna för tonåringar agerar våldsamt och aggressivt. Dessutom fann forskare vid Harvard School of Public Health att filmen våld, sex och svordomar ökade från 1992 till 2003 och att Motion Picture Association av Amerika (MPAA) filmen betyg under den tiden gled nedåt, vilket gör det lättare för en yngre publik att visa mer bilder av våld. Tvärtemot dessa indikeringar, dock tappade våldsamma ungdomsbrottslighet mellan 1996 och 2003 även som media våld ökat.

TV

En ofta citerade statistik säger att ett barn klockor 16.000 mord och 200.000 våldsamma fungerar på TV när barnet fyller 18. Vidare, enligt American Psychological Association, exponering för TV-våldet gör barn mindre empatiska att andra, mer rädd, mer aggressiva, och mer acceptera våld. Återigen är samförståndet att våldshandlingar på TV har ökat under samma tidsperiod som våldsbrott av ungdomar har minskat. De flesta studier av TV- och ungdomsbrottslighet genomfördes under 1990-talet, och tar inte hänsyn till statistiska minskningen i våldsamma ungdomsbrottslighet sedan 1996.

Musik

Talrika undersökningar under 1980-talet och tidiga 1990-talet visade att antisocial musikaliska lyrics inverka på en tonåring yttranden vad beteende är socialt acceptabelt. Samma studier visar också att kvinnofientliga lyrics leda till respektlöshet av kvinnor och godkännande av våld. Intressant, har ungdomsbrottslighet priser som har gått på andra områden, varit relativt konstant för misshandel. Studierna visar också musiken ensam, utan video, har mindre påverkan än lyrics åtföljs av suggestiv video.

Sociala medier

MySpace och Facebook har bara funnits sedan 2003 och 2004 respektive. Under den tiden, men har de vuxit världsomspännande fenomen. American Academy of Pediatrics (AAP) har förbundet sociala medier webbplatser med nätmobbning och sexting, vilka båda kan leda till brottslighet avgifter. Å andra sidan, har AAP också erkänt att sådana webbplatser uppmuntra samhällsengagemang, volontärarbete, och mer mångkulturella vänskapsband som kan bidra till att förhindra brottslighet. I tidskriften Pediatrics uppgav Dr Gwenn Schurgin O'Keeffe att det bästa sättet för att minimera negativa media påverkan på tonåringar kvarstår för föräldrar att hålla öppna kommunikationslinjer med sina barn.